RCM Timișoara are șase jucători în lotul României pentru meciul cu Georgia

1509753_10152255926818270_100223615_n
Naționala de rugby a României va juca sâmbătă, la Tbilisi, în fața Georgiei, în ultimul joc din Cupa Europeană a Națiunilor. Cele două echipe își vor disputa trofeul, în joc mai fiind și miza cunoașterii grupei de la Cupa Mondială de anul viitor. Șase rugbyști ai campioanei RCM Timișoara au fost solicitați de către directorul tehnic al „stejarilor”, Lynn Howells, pentru această deplasare.

Sâmbătă, la Tbilisi, își dau întâlnire două formații deja calificate la Cupa Mondială din 2015, România și Georgia. Practic, e vorba despre finala Cupei Europene a Națiunilor, „stejarii” ocupând prima poziție înaintea acestui joc, cu un punct în fața gruzinilor.

Rezultatul meciului de sâmbătă nu contează doar pentru stabilirea câștigătoarei ediției din acest an a CEN, ci și pentru completarea grupelor de la Cupa Mondială. Ocupanta primei poziții va evolua în Grupa C la turneul final, alături de Noua Zeelandă, Argentina, Tonga și prima clasată a preliminariilor din Africa, în vreme ce echipa ce va lua argintul, va întâlni Franța, Irlanda, Italia și Canada, în Grupa D.

Pentru meciul de sâmbătă, de la Tbilisi, directorul tehnic al „stejarilor”, Lynn Howells, a apelat la șase jucători din curtea campioanei naționale, RCM Timișoara. E vorba, în fond, despre aceiași rugbyști utilizați și în partida din weekend-ul trecut, cu Belgia: Eugen Căpățână, Vali Popîrlan, Stelian Burcea, Vali Calafeteanu, Mădălin Lemnaru și Cătălin Fercu. În lot se mai află și pilierul Horațiu Pungea, dublu campion al României cu gruparea bănățeană, în 2012 și 2013, transferat în toamnă la formația galeză Llanelli Scarlets.

Partida Georgia – România se va disputa sâmbătă, 15 martie, cu începere de la ora 15 și va fi transmisă în direct de TVR 1. Derby-ul Cupei Europene a Națiunilor îl va avea la centru pe englezul Luke Pearce, un arbitru în vârstă de doar 24 de ani, considerat printre cei mai promițători din Europa.

About Gabriel Toth

Leave a Reply