RCM Timişoara promite spectacol pe “Dan Păltinişanu” în meciul cu Steaua

14
Rugby-ul revine sâmbătă pe “Dan Păltinişanu”. Cea mai încăpătoare arenă a oraşului va găzdui partida dintre campioana RCM Timişoara şi Steaua Bucureşti, o dispută din care galben-albaştri îşi propună să obţină, la fel ca şi în tur, toate cele cinci puncte. În plus, oficialii campioanei speră la stabilirea unui nou record de asistenţă pentru întrecerea internă din România.
RCM Timişoara revine pe “Dan Păltinişanu” sâmbătă seară, pentru meciul cu Steaua, la care oficialii campioanei aşteaptă o nouă asistenţă-record, după ce la jocul cu Farul, din 17 aprilie, au asistat 4.000 de spectatori.

“Ne aşteptăm la un nou record pentru Superligă, sunt aproape convins că vom depăşi numărul de spectatori de la meciul cu Farul. Am început o campanie de marketing destul de agresivă, fără această componentă nu putem vorbi despre o dezvoltare a clubului. Le promitem fanilor că va fi un meci deosebit, spectaculos şi sunt sigur că nu vor regreta. Invitaţia se lansează şi copiilor. Chiar îi încurajez pe părinţi să îşi aducă copiii la meci. Au ce învăţa, valorile rugby-ului pot fi transmise şi către cei mici”, a declarat vicepreşedintele Duşan Filipaş.

Antrenorul principal, Danie de Villiers, întăreşte vorbele conducătorului şi spune că aportul fanilor e întotdeauna binevenit, mărturisind că a rămas surprins să vadă, sâmbăta trecută, la Baia Mare, un colţişor al arenei “Lascăr Ghineţ” vopsită în galben.

“După două deplasări, e frumos să ne întoarcem acasă. Suntem nerăbdători să jucăm în faţa propriilor fani şi mai ales pe acest stadion. De aceea, îi invit pe fani să vină şi să ne susţină la acest meci. A fost minunat să văd că suntem susţinuţi şi la Baia Mare, a fost reconfortant să vedem şi puţin galben pe acel stadion”, a declarat sud-africanul.

Tehnicianul campioanei s-a arătat surprins de eşecul Stelei de săptămâna trecută, 10-11, pe propriul teren, în faţa vechii rivale Dinamo, dar spune că acest rezultat nu schimbă cu nimic datele problemei pentru echipa sa.

“M-a surprins înfrângerea Stelei. Îmi spusese unui dintre băieţi rezultatul şi am crezut că mă păcăleşte. Dar cum am mai declarat, ştiam că vor fi multe surprize în acest sezon. Lumea poate s-ar aştepta ca noi să câştigăm doar la 70 de puncte diferenţă. Sunt convins că şi sâmbătă, orice e posibil. Din acest punct de vedere, Steaua va fi mult mai motivată să şteargă acest rezultat.Noi trebuie să arătăm Stelei respectul pe care oricum trebuie trebuie să îl arătăm şi să desfăşurăm pe teren un joc mai bun decât cel pe care l-am făcut la Baia Mare”, a mai spus Danie de Villiers.

Partida RCM Timişoara – Steaua Bucureşti se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 20, pe stadionul “Dan Păltinişanu”. E important de precizat că, cu ocazia acestui meci, se va organiza şi o strângere de fonduri pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor devastatoare ce au lovit spaţiul ex-iugoslav.

About Gabriel Toth

Leave a Reply