Punctul bonus s-a lăsat așteptat până la ultima fază: RCM Timișoara – Dinamo 26-7

1RCM Timișoara a încheiat sezonul regulat al Superligii cu o victorie cu punct bonus în fața penultimei clasate, Dinamo București. A fost 26-7 în favoarea galben-albaștrilor, care au reușit înscrierea celui de-al patrulea eseu abia la ultima fază a meciului.

Pe o ploaie câinească, în ton cu porecla adversarei, câteva sute de spectatori au ținut să asiste la ultima repetiție a campioanei RCM Timișoara dinaintea debutului în play-off. Cu cinci noutăți din Emisfera SUdică în lot, bucureștenii n-au fost o pradă la fel de ușoară ca și în ultimele întâlniri directe, primul eseu al gazdelor venind abia în minutul 25, grație centrului Fonovai Tangimana, urmat de transformarea lui Conache. Pe finalul primei părți, căpitanul Daniel Carpo a semnat a doua încercare a echipei sale, însă Conache a ratat de această dată transformarea, astfel că timișorenii intrau la cabine cu 12-0 avantaj.

La șapte minute de la reluare, diferența de pe tabelă avea să fie majorată de același Tangimana, care a reușit al doilea său eseu, însă dinamoviștii au revenit în joc în minutul 63, atunci când uvertura Teodor Nițu a semnat și transformat ceea ce avea să fie unica încercare a oaspeților. Până la final, galben-albaștrii au alergat după mult doritul punct bonus ofensiv, al patrulea eseu venind chiar la ultima fază a meciului, prin Carpo, căpitanul Timișoarei fiind desemnat, de altfel, omul meciului.

S-a încheiat 26-7, iar RCM Timișoara privește cu încredere spre debutul în play-off, care va avea loc peste doar trei zile. Sâmbătă, de la ora 10, stadionul „Dan Păltinișanu” va găzdui pentru a doua oară în această stagiune o întâlnire între campioana en titre și Farul Constanța.

Tupeu marca Dinamo

2Cu zece minute înaintea starului partidei, rezervele celor de la Dinamo au urcat în tribună și s-au postat în locația destinată reprezentanților presei. Jucătorii echipați în alb și roșu ne-au explicat eronat că au fost trimiși aici de conducerea formație gazdă, fapt ce s-a dovedit a fi o minciună sfruntată, însuși observatorul Codruț Nicorici admițând că nu acolo e locul jucătorilor de rezervă pe stadionul din Ronaț. La mijlocul primei reprize, managerul general al galben-albaștrilor, Attila Brosovszki, a urcat personal în tribună, pentru a-i ruga să părăsească zona. Cu toții au rămas însă nemișcați până la pauză. „Timișoara trebuia să ne creeze condiții, în rest nu e problema noastră”, a justificat antrenorul lui Dinamo, Ștefan Demici, gestul elevilor săi.

Reacții la cald

„Ne-am așteptat la un meci greu. Dacă nu ai astfel de așteptări, vei avea probleme. În mod cert, condițiile meteo nu au fost prielnice, au făcut loc unor mici erori personale. Sunt bucuros de cele cinci puncte și de câteva aspecte pe care le-am reușit în joc. E bine că am încheiat această parte a campionatului cu o victorie cu punct bonus. Nu a fost neapărat un test pentru jocul cu Farul, pentru că o parte a băieților ce au jucat astăzi nu o vor face și sâmbătă, însă e vorba de ritm. A câștiga e un obicei, a pierde e de asemenea un obicei, dar noi preferăm să ne facem un obicei din a câștiga”. (Danie de Villiers, antrenor RCM Timișoara)

„A fost o partidă puțin neechilibrată, pentru că ambele echipe au avut obiectivele îndeplinite. Fiecare echipă își pregătește meciurile de sâmbătă. Am încercat să ne ridicăm la nivelul Timișoarei. În prima parte am comis destul de multe greșeli, am primit eseuri pe finalul reprizelor, astfel că s-a făcut o diferență mare de scor. Cei de la Timișoara au avut emoții până la final, dar și-au făcut până la urmă datoria așa cum trebuie. Diferența de valoare e evidentă, iar jucătorii de rezerve care au intrat  în repriza a doua spune multe, față de noi, care am avut pe bancă doar jucători tineri, lipsiți de experiență”. (Ștefan Demici, antrenor Dinamo)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply