Punct ochit, punct lovit! CFR Timişoara, în semifinalele Cupei României

DSCF0197
CFR Timişoara s-a calificat, pentru al doilea sezon la rând, în “careul de aşi” al Cupei României. Fetele pregătite de Florin Bugar au dispus în această dimineaţă, pe teren propriu, de divizionara secundă Oţelul Galaţi, scor 3-1, la capătul unui joc şters, dar aflat mereu la discreţia “leopardelor”.

Deşi nu s-a bazat pe o serie de jucătoare de bază, cum sunt gemenele Voica sau portarul Mirela Abălaşei, CFR nu a avut emoţii în faţa divizionarei secunde Oţelul Galaţi. Fără să se forţeze în mod deosebit, formaţia de la Gara Mare reuşeşte a doua calificare consecutivă în semifinalele Cupei României, o performanţă remarcabilă având în vedere situaţia financiară disperată în care se zbate clubul fondat în 1933.

Puţin mai mult de un sfert de oră a avut nevoie CFR-ul pentru a deschide scorul în faţa gălăţencelor, Larisa Sîrbovan, scăpată singură spre poartă, dând dovadă de sânge rece în momentul în care s-a regăsit faţă în faţă cu goalkeeperul formaţiei oaspete, Elena Toma. Tot Sîrbovan a stabilit şi scorul primei reprize, reuşind “dubla” în minutul 34, cu un lob elegant, peste portar.

În partea secundă, Ozana Ababei a făcut 3-0, risipind orice urmă de îndoială asupra învingătoarei încă din minutul 58. În ultimele 25 de minute, puţinii spectatori prezenţi la Gara Mare s-au delectat cu o întâmplare rar întâlnită în fotbal. La cererea ei, portarul Floarea Liheţ a intrat în câmp, locul său dintre buturi fiind luat de Loredana Sas, fotbalistă venită direct din avanposturi. Cea care, de câţiva ani, îmbină fotbalul cu handbalul – fiind legitimată la CS Timişoara – a fost învinsă în minutul 75, Loredana Nica semnând golul de onoare al Oţelului.

CFR Timişoara (antrenor Florin Bugar): Liheţ – Ababei, Mirică, Despa, Heisu, Bistrian, Molnar, Herczeg, Obrad, Sîrbovan, Sas. Au mai intrat: I. Voica, Blidar, Şuveţ, Ozaeta, Abrudan.

Oţelul Galaţi (antrenor Ion Moronai): Toma – I. Ivan, V. Vasile, E. Vasile, E. Ivan, Bentoiu, D. Radu, Gherghişan, Chirilă, Stratu, Nica. A mai intrat Sfintes.

“Sunt mulţumit de parcursul pe care l-am avut până acum în Cupa României. Jocul de astăzi a fost ceva mai modest, însă am avut şi destule absenţe din echipa de bază. Le felicit oricum pe fete pentru rezultat.Vom discuta în vestiar despre jocul prestat astăzi, dar până la urmă ne-am îndeplinit obiectivul. Am făcut şi puţin spectacol, îi promisesem lui Flori Liheţ că nu o sechestrăm în poartă şi am lăsat-o să joace şi în teren. Dar s-a descurcat din nou mai bine în poartă”, a declarat la final antrenorul formaţiei timişorene, Florin Bugar.

About Gabriel Toth

Leave a Reply