Politehnica Timișoara, la primul duel oficial cu o prim-divizionară

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara va evolua mâine în premieră în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României, în compania unei formații ce a încheiat pe podium precedenta ediție a Ligii I. Pandurii Târgu Jiu traversează o perioadă extrem de complicată, conducerea administrativă solicitând intrarea clubului în insolvență, însă trupa pregătită de Petre Grigoraș rămâne deocamdată o nucă tare.

Politehnica Timișoara a început o săptămână extrem de încărcată, în care are programate două meciul de importanță majoră, așa cum le caracterizează antrenorul Sorin Brîndescu. Mâine după-amiază, alb-violeții vor juca în Cupa României, în compania primi-divizionarei Pandurii Târgu Jiu, iar sâmbătă vor evolua departe de casă, pe terenul Dunării Călărași.

„Vom mai rula din jucători, pentru că avem un lot numeros și sper să scoatem maximum din această săptămână. Asta nu înseamnă că vom neglija meciul cu Pandurii sau pe cel de la Călărași, pentru că ambele sunt la fel de importante. Și în Cupă ne dorim să mergem mai departe, pentru a le face o bucurie suporterilor noștri, care meci de meci sunt altături de noi. Iar la Călărași e un meci în care trebuie să luăm puncte, deoarece trebuie să mai aducem și din deplasare”, a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul polist speră ca jucătorii săi să se automotiveze în disputa de mâine, din Cupa României, asta deși la capitolul experiență Pandurii stă mult mai bine.

„Sper să fie un lucru motivant pentru băieți faptul că vor juca împotriva unei echipe de Liga I. Dar e cu două tăișuri… Nouă ne-au lipsit în acest campionat unul-doi jucători cu experiență, pentru a ne da puțină încredere, siguranță și echilibru. Sperăm să nu se întoarcă împotriva noastră și să ne resemnăm cu gândul că Pandurii are foarte mulți jucători cu experiență și nu avem nicio șansă. Noi ne vom lua la luptă cu ei și vom vedea, cine e mai bun să câștige”, a mai spus Sorin Brîndescu.

Meciul cu Pandurii se va juca pe „Dan Păltinișanu”, un stadion pe care Politehnica l-a părăsit în urmă cu câteva săptămâni, una dintre cauze fiind și numărul mic de spectatori prezenți la meciurile din campionat. De această dată, alb-violeții așteaptă o asistență mai numeroasă, deși Sorin Brîndescu admite că rezultatele modeste din eșalonul secund n-au făcut decât să îndepărteze lumea de pe stadion.

„Noi ne dorim să avem rezultate bune, pentru a aduce lumea la stadion. Suntem conștienți că rezultatele negative pe care le-am avut îndepărtează lumea, dar noi muncim, încercăm să remediem această situație, vom vedea dacă și reușim. Sperăm să fie un public mai numeros la meciul cu Pandurii, pentru că avem mare nevoie de suporteri, acesta fiind mereu atuul nostru principal”, a mai spus Brîndescu.

Mădălin Stancu, autorul unui gol superb în remiza de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare, spune că într-un meci precum cel de mâine, cu Pandurii, el și colegii săi trebuie să se bucure de fotbal.

„Pandurii e o echipă experimentată, dar noi ne dorim să jucăm, să facem spectacol pentru cei din tribună și să ne bucurăm de fotbal. În situația noastră, asta trebuie să facem, să ne bucurăm de fotbal. Pentru noi e un bonus. Nu știu câți dintre noi au mai jucat contra unei echipe de Liga I”, a spus Stancu.

În lotul alb-violeților se află doi jucători împrumutați până la finele sezonului chiar de la Pandurii Târgu Jiu. E vorba despre mijlocașul Bogdan Dănăricu și atacantul Daniel Mărgărit, despre care Mădălin Stancu spune că vor aduce informații prețioase în procesul de pregătire al meciului.

„Cu siguranță, vom vorbi între noi, iar Mărgărit și Dănăricu ne vor ajuta. Acum, nu știu cum vor aborda meciul cei de la Pandurii, cu ce echipă se vor prezenta, dacă îi vor menaja sau nu pe oamenii lor importanți”, a mai afirmat Stancu.

Partida Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu va avea loc mâine, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply