Politehnica s-a reunit în absența lui Bogdan Andone! Planuri pentru un cantonament în străinătate

Divizionara secundă Politehnica Timișoara a sunat astăzi adunarea. De la primul antrenament al verii a lipsit noul antrenor principal Bogdan Andone, reținut în București cu probleme personale. Acesta va sosi abia mâine la Timișoara și va conduce după-amiază primul antrenament al noii sale echipe. „Băieții în Ghete” vor efectua prima parte a pregătirii pe plan local, urmând ca în jurul datei de 10 iulie să plece într-un cantonament în străinătate, conducerea având de ales între stațiuni din Austria, Slovenia și Serbia.

Directorul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu, a explicat absența noului „principal” al Politehnicii de la antrenamentul de astăzi. „Bogdan Andone ar fi trebuit să ajungă astăzi, însă din păcate unele probleme urgente l-au reținut la București. M-a anunțat azi dimineață, și-a cerut scuze și mi-a spus că mâine, la prânz, va fi la Timișoara, urmând ca la antrenamentul de după-amiază va fi prezent. El a transmis însă programul de pregătire pentru astăzi și pentru mâine dimineață”, a declarat Cociu.

La primul antrenament, au fost prezenți opt jucători noi față de cei care au încheiat sezonul trecut. În afara lui Marius Staicu, atacant cu care alb-violeții au bătut deja palma, toți ceilalți sunt în perioada de teste. Se remarcă, din lista noutăților, două nume cunoscute: portarul Emanuel Fișteag, revenit după un an la Politehnica, de la Național Sebiș, dar și „veteranul” Alin Crișanov, fost jucător al vechii Poli la finalul anilor 90 și începutul anilor 2000.

Iată lista completă a noutăților:

Victor Bînzar (mijlocaș central defensiv – 2001), Sebastian Botz (mijlocaș ofensiv – 1997), Adrian Butura (mijlocaș central – 1997), Ionuț Coadă (mijlocaș central / fundaș central – 1997), Darius Buzdugan (mijlocaș central defensiv – 1995), Emanuel Fișteag (portar – 1997), Alin Crișanov (mijlocaș central – 1978), Marius Staicu (atacant – 1987).

„Lista nu e nici pe departe închisă. Am mai declarat, ne dorim să aducem jucători care să intre în primul 11, pentru că ne propunem o clasare mult mai bună în sezonul viitor. În afara lui Staicu, ceilalți jucători sunt în probe, sunt jucători tineri, cu excepția lui Crișanov, bineînțeles, care ne-a rugat să-l primim la o probă”, a mai precizat Marius Cociu.

Au lipsit astăzi trei jucători aflați în continuare sub contract cu Politehnica: Artur Teut, Ioan Mera și Laurențiu Telescu – ultimul din cauza unei operații la nas la care a fost supus săptămâna trecută. La reunire a fost prezent, în schimb, Radu Motreanu, fără a se dezechipa însă pentru antrenament. După cum se știe, împrumutul său de la ACS Poli expiră în această vară, iar în ultimele zile a apărut o variantă prin care clubul de pe „Știința” l-ar putea păstra pe talentatul fundaș dreapta.

„Astăzi a apărut o oportunitate și e un caz care încă rămâne deschis. Sunt șanse foarte mari să rămână la noi. Am venit cu o propunere pe care cred că ACS Poli nu o va refuza. Inițial, cei de la ACS ne-au propus o sumă pentru transfer definitiv, o altă sumă pentru un împrumut, dar i-am spus domnului Radu Bilică încă de la început că e o ofertă pe care noi nu o putem onora, pentru că erau sume prea mari pentru ceea ce ne putem permite”, a explicat Marius Cociu.

Politehnica Timișoara s-a arătat interesată și de un alt tânăr din curtea lui ACS Poli. E vorba despre Harald Fridrich, jucător care și-a depus actele pentru a devenit jucător liber de contract și ar putea sosi într-un final în rândul „Băieților în Ghete” fără nicio pretenție din partea prim-divizionarei.

Prima parte a pregătirii Politehnicii va avea loc pe plan local, urmând ca în luna iulie echipa să efectueze un stagiu de pregătire centralizată în străinătate. „În jurul datei de 10 iulie vom pleca într-un cantonament în străinătate. Suntem în discuții cu trei locații, din Austria, Slovenia și Serbia. Rămâne de văzut și din punct de vedere financiar unde vom face stagiul de pregătire”, a mai precizat Marius Cociu.

Până la plecarea în cantonament, alb-violeții vor disputa câteva meciuri amicale la Timișoara, cu adversari din ligile inferioare. Primul va avea loc sâmbătă, de la ora 11, cel mai probabil la Baza 2, în compania campioanei județului Caraș-Severin, Viitorul Caransebeș. În data de 8 iulie, a fost programat un test cu Timișul Șag, iar pentru data de 5 iulie se caută în continuare un adversar, însă din aceeași categorie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply