Politehnica încheie anul în Trivale: „Nu se pune problema ca terenul să fie impracticabil”

Stadionul „Nicolae Dobrin”, pregătit și pentru condiții meteo nefavorabile

La finalul acestei săptămâni se va desfășura ultima etapă din Liga a II-a programată în 2017. Runda cu numărul 21, a doua a returului, va programa un interesant duel al formațiilor alb-violete din eșalonul secund, între FC Argeș și Politehnica Timișoara. Pe lângă rezonanța istorică al celor două nume, e vorba și despre două dintre cele mai în formă echipe ale momentului din Liga a II-a. Piteștenii vin după trei victorii consecutive, în vreme ce timișorenii au patru succese la rând.

În această perioadă a anului, principala grijă a competitoarelor din Liga a II-a e calitatea terenurilor. În runda a 20-a, desfășurată în weekend-ul trecut, au fost probleme din acest punct de vedere la mai multe meciuri. Partida dintre Foresta Suceava și Ripensia Timișoara a început cu aproape o oră întârziere, din cauza căderilor masive de zăpadă. Meciul dintre Sportul Snagov și Luceafărul Oradea s-a disputat într-o veritabilă mlaștină – lucru deloc nou în ceea ce privește arena din Ghermănești. În fine, zăpada a pus probleme și la Șiria, la meciul dintre UTA și Chindia Târgoviște.

Pentru meciul programat sâmbătă, la orele prânzului, în Trivale, nu sunt însă semnale că se va repeta un astfel de episod. Prognoza meteo nu anunță precipitații nici în ziua meciului, și nici în cele premergătoare întâlnirii. Sâmbătă la prânz se așteaptă o temperatură de 10 grade cu plus și cer senin. Totuși, în eventualitatea unor căderi de ploaie sau zăpadă, antrenorul argeșenilor, Augustin Eduard, spune că stadionul „Nicolae Dobrin” e pregătit.

„Ne aşteaptă un meci greu cu ASU Politehnica, dar vom aborda şi acest meci la victorie. La Piteşti, în perioada asta, în ultimii ani, nu a prea fost zăpadă. Noi, oricum, avem inslataţie de încălzire a gazonului şi nu se pune problema ca terenul să fie impracticabil”, a declarat Augustin Eduard, citat de liga2.prosport.ro.

Augustin Eduard, jucător important la FC Argeș și Steaua în anii 80, are un parcurs excelent pe banca echipei din Trivale. În cele cinci meciuri în care i-a condus pe piteșteni de pe bancă, echipa a înregistrat patru victorii și o înfrângere. La meciul de sâmbătă, cu Politehnica, vor lipsi însă fundașul Constantin Stan și mijlocașul Raul Costin, ambii eliminați în victoria de sâmbăta trecută, de la Motru, 5-1 cu Pandurii Târgu Jiu.

Partida FC Argeș – Politehnica Timișoara, din cadrul etapei a XXI-a a ligii secunde, va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Meciul va fi televizat pe Telekom Sport 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply