Politehnica e hotărâtă să plece cu puncte de la Târgoviște: „Avem și o revanșă de luat”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara începe returul ligii secunde cu o deplasare lungă și dificilă, lângă Turnul Chindiei. Alb-violeții vor juca la Târgoviște, pe terenul Chindiei, duminică, 4 decembrie, în ziua în care clubul istoric al Politehnicii aniversează 95 de ani de la înființare. Antrenorul Sorin Brîndescu e convins că elevii săi sunt capabili să onoreze această zi cu un rezultat pozitiv, însă foarte importantă va fi adaptarea la condițiile de joc.

„E o dată specială pentru fanii noștri și să o onorăm printr-un joc bun al nostru. Avem și o revanșă de luat pentru meciul din tur, în care aproape am fost umiliți de cei din Târgoviște, care ne-au condus la un moment dat cu 4-0. Cred că altele vor fi datele problemei la meciul de duminică și sperăm să ne întoarcem cu puncte acasă”, a declarat Sorin Brîndescu.

Chindia Târgoviște a pierdut surprinzător etapa trecută – mai ales prin proporțiile scorului – 0-3, tot acasă, cu UTA. „Din anumite puncte de vedere, m-a surprins scorul cu care au pierdut în etapa trecută, dar din altele nu. Și UTA e o echipă foarte bună, iar Chindia a început campionatul foarte bine, dar au pierdut puțin din elan, din benzină, iar echipele adverse au început să le citească jocul. Sigur, UTA a avut și puțină șansă, deoarece Chindia a avut o ocazie mare de a deschide scorul și poate că alta era soarta jocului”, a comentat Brîndescu.

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, chiar din prima zi a lunii decembrie, astfel că se anticipează că suprafața de joc de la Târgoviște va fi înghețată la startul jocului de duminică. Alb-violeții s-au pregătit însă pentru o astfel de situație.

„Toată săptămâna am anticipat că va fi un teren greu, ne-am antrenat pe iarbă, unde era înghețat, iar la finalul antrenamentelor, suprafața era destul de moale. M-am uitat pe prognoza meteo pentru Târgoviște și sunt șanse mari să prindem o astfel de situație. E foarte important cu ce ghete te prezinți, iar la final, dacă va fi noroi, va trebui să le schimbăm, să ne adaptăm situației”, a mai spus Brîndescu.

De altfel, antrenorul Politehnicii a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce privește starea terenurilor din fotbalul românesc, cele mai multe dintre ele impracticabile în astfel de condiții meteo. „Și noi suntem în această situație, e trist… Cluburile ar trebui să rezolve această problemă, a infrastructurii. Sunt costuri foarte mari pentru competiție, dar dacă tot se găsesc resurse pentru desfășurarea unui campionat la nivelul primelor două divizii, ar trebui găsite resurse și pentru îngrijirea terenurilor”, a afirmat Brîndescu.

Politehnica va fi lipsită de doi oameni obișnuiți în ultima vreme cu statutul de titular. E vorba despre Alex Birău – suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și Răzvan Ghinescu – accidentat.

„E o problemă, pentru că în ultimele meciuri am încercat să avem o constanță în ceea ce privește primul 11. Până acum nu am găsit formula, iar acum, când am găsit-o, apar suspendările și accidentările. Dar tot e mai bine să schimbi 1-2 jucători , față de 6-7 deodată”, a mai spus Brîndescu.

Partida Chindia Târgoviște – Politehnica Timișoara, din etapa a XX-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 11:30, și va fi televizată de Digi Sport și Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply