Poli revine la Târgoviște după 16 ani

Poli Timișoara vastadion targoviste evolua sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, acolo unde n-a mai jucat din 1996. Deși viitoarea adversară a alb-violeților nu e continuatoarea vechii echipe a orașului, trebuie spus că timișorenii au avut de fiecare dată probleme atunci când s-au deplasat lângă Turnul Chindiei.

Poli n-a evoluat decât de șapte ori pe terenul din Târgoviște, de fiecare dată la nivelul primei divizii. Mai de fiecare dată, „studenții” s-au întors cu buzunarele goale din județul Dâmbovița, cu excepția unei singure partide, disputate la 25 mai 1983, atunci când bănățenii au smuls singurul punct (1-1).

Ultima întâlnire dintre cele două grupări pe stadionul din Târgoviște s-a consemnat la 27 noiembrie 1996, în sezonul ultimei retrogradări pe teren a Politehnicii. Alb-violeții pregătiți la vremea respecivă de Emerich Dembroschi pierdeau cu 0-1 pe terenul nou-promovatei.

Titlu pierdut la Târgoviște

Târgoviște e un oraș de tristă amintire pentru poliști, deoarece acolo s-a pierdut ceea ce putea fi primul titlu din istoria clubului. În sezonul 1977/1978, alb-violeții se aflau pe primul loc în Divizia A, cu trei etape de final, la egalitate de puncte cu Steaua și FC Argeș. Cu două deplasări consecutive rămase, timișorenii aveau nevoie de victorie la Târgoviște, în fața unei echipe fără obiectiv, ce-și asigurase deja un loc călduț, la mijlocul clasamentului. Cu toate acestea, „studenții” au cedat lângă Turnul Chindiei, scor 1-3, și rămâneau la două puncte în spatele Stelei și a Argeșului, ambele victorioase în respectiva etapă. Penultima etapă a pecetluit ratarea titlului, timișorenii pierzând cu 2-4 la București, cu Dinamo, în fața unei echipe ce încerca să mai repare pe cât posibil imaginea unui sezon ratat. Poli a încheiat campionatul cu un 1-1 pe teren propriu, cu Jiul Petroșani, rezultat ce plasa echipa pe 3 în ierarhia finală, cu 38 de puncte, la trei lungimi în spatele primelor două clasate, Steaua și FC Argeș.

Poli la Târgoviște:

12 noiembrie 1961 Metalul Târgoviște – Știința Timișoara 4-3

4 iunie 1978 CS Târgoviște – Poli Timișoara 3-1

27 august 1978 CS Târgoviște – Poli Timișoara 1-0

25 mai 1980 CS Târgoviște – Poli Timișoara 5-1

7 martie 1982 CS Târgoviște – Poli Timișoara 1-0

25 mai 1983 CS Târgoviște – Poli Timișoara 1-1

27 noiembrie 1996 Chindia Târgoviște – Poli Timișoara 1-0

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply