Petre Grigoraș: „Fotbalul românesc are nevoie de suporteri adevărați, așa cum sunt cei ai Politehnicii”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după victoria cu 3-0 de aseară, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Politehnica Timișoara. În ciuda unei prime reprize bune reușite de alb-violeți, meciul a fost la discreția gorjenilor, care fără să apese pedala de accelerație, și-au îndeplinit obiectivul. O gură de oxigen pentru formația pregătită de Petre Grigoraș, într-o perioadă în care e măcinată de probleme financiare acute, a căror rezolvare nu se întrevede deocamdată.

„Am încercat să tratăm serios competiția. S-a văzut, au lipsit câțiva jucători importanți, dar am aliniat totuși o formulă prin care să mergem mai departe, deoarece Cupa României e o competiție a surprizelor, așa cum se știe. Nu am vrut să fim o surpriză neplăcută. Cred că s-a văzut diferența de valoare, poate și de experiență și, chiar dacă ritmul poate nu a fost foarte bun, obiectivul nostru a fost calificarea. Am reușit să o obținem, chiar dacă scorul nu m-a interesat absolut deloc. De la început am spus, îmi doresc să facem un joc care să ne permită calificarea, indiferent de scorul final”, a declarat, după meciul de aseară, antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraș.

Pandurii Târgu Jiu nu a strălicit aseară, pe „Dan Păltinișanu”. O explicație pentru jocul șters al gorjenilor a fost dată de Petre Grigoraș: situația financiară extrem de gravă. După cum se știe, clubul a intrat în insolvență, salariile jucătorilor sunt restante de luni bune, iar unii dintre ei ar putea chiar părăsi echipa în zilele următoare.

„Noi am făcut un meci slab… Starea de spirit nu e foarte bună, nu e nici pe departe una de competiție. Se pare că în sportul românesc și în fotbal, în general, sunt probleme mari… Nu mă așteptam, au fost promisiuni că se va continua ceea ce s-a construit în ultimii ani la Târgu Jiu. Au venit și câțiva jucători experimentați, valoroși, care au acceptat să vină aici pentru a continua rezultatele bune din anii trecuți. A trecut timpul și, din păcare, lucrurile stau din ce în ce mai rău, iar asta se vede în joc și rezultate. E greu să motivezi jucătorii, e greu să fie concentrați 100%, atâta vreme cât nu se vede nimic la orizont. În următoarele zile vom vedea ce va fi, pentru că limita lor a ajuns la maximum… Sunt ceva zvonuri că, dacă în această săptămână nu se va întâmpla nimic, unii dintre ei vor refuza să se antreneze sau să mai joace”, a declarat Grigoraș.

Tehnicianul Pandurilora avut cuvinte de laudă la adresa suporterilor Politehnicii. Fanii de la Peluza Sud au cântat neîncetat, din primul și până în ultimul minut, sfidând scorul înscris pe tabela de marcaj.

„Nici Poli nu a folosit întreaga echipă, deoarece sunt convins că gândurile lor se îndreaptă spre jocul de campionat de la Călărași. Scopul lor a fost să vadă câțiva jucători mai tineri, să îi pună la lucru pe cei ce au jucat foarte puțin. Chiar dacă ar fi jucat cu toată echipa, cred că se gândeau totuși la o eventuală eliminare, ținând cont că este totuși o diferență de valoare și poate nu au vrut să riște. Nu știu, am presupus doar… Ceea ce mă impresionează de fiecare dată e galeria Politehnicii… A fost superbă! A cântat, i-a încurajat pe jucători de la început și până la final. Ei sunt de apreciat cel mai mult, mai ales că în trei-patru ani de zile au ajuns, pe cont propriu cu această echipă, din Liga a V-a până în Liga a II-a. Sunt de aplaudat, de apreciat, de felicitat și de respectat! Fotbalul românesc are nevoie de suporteri adevărați, cum sunt cei ai Politehnicii Timișoara, care sunt alături de echipă mai ales în momentele dificile”, a declarat Petre Grigoraș.

Politehnica Timișoara i-a avut ieri în teren, chiar din primul minut, pe cei doi jucători împrumutați din tabăra adversă, Bogdan Dănăricu și Daniel Mărgărit, jucători pe care Petre Grigoraș îi cunoaște destul de bine.

„Nu i-am urmărit în mod special… Chiar i-am avut în vară la pregătirile primei echipe. Dar ținând cont că s-au adus câțiva jucători mult mai experimentați, am considerat că e mai bine să încerce să joace la un nivel superior celui din Liga a III-a, unde activează echipa noastră secundă. Dacă vor da randament și vor reuși să se impună, au șanse mari să meargă mai departe”, a afimat Grigoraș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply