O nouă deplasare tristă pentru CSU Poli


CSU Poli n-a reușit să se întoarcă cu puncte nici de la Turda. Alb-violeții au cedat cu 25-27 pe terenul Potaissei, grupare pregătită de fosta glorie a alb-violeților, Horațiu Gal.

După eșecul din prima rundă, de la București, victoria la Turda devenea obligatorie. Deși au arătat ca o echipă de cupe europene în derby-ul cu Reșița, alb-violeții au revenit cu picioarele pe pământ la Turda, în fața unei echipe extrem de incomode.

CSU Poli n-a condus decât la începutul meciului, prin golul lui Grasu. Turdenii au restabilit egalitatea și au preluat apoi conducerea, pe care n-au mai cedat-o până la finalul meciului. În minutul 10, gazdele își luaseră deja un avans consistent (8-3), însă alb-violeții au reușit să se apropie la două lungimi cu 10 minute înainte de pauză (11-9). Prima repriză s-a încheiat tot cu gazdele în avantaj (14-12), însă timișorenii au avut de mai multe ori șansa egalării, în ultimele minute.

Partea secundă a început cu un adevărat forcing al ardelenilor, care au refăcut în cinci minute diferența de cinci puncte (17-12). Mrakic a marcat primul gol al bănățenilor din repriza a doua abia la șapte minute de la reluare, însă nici așa n-a putut fi frânt elanul Turdei, care a condus și la șase goluri, în minutul 40 (20-14). La fel ca în primul mitan, alb-violeții s-au trezit mult prea târziu, reușind totuși să se apropie la două goluri cu cinci minute înainte de final. Ultimele secvențe s-au desf[;urat dramatic, timișorenii având un gol anulat, în minutul 59, Lela călcând dincolo de semicerc în momentul aruncării.

Cel mai bun marcator al lui CSU Poli a fost, pentru al treilea meci la rând, Andrei Grasu, autor a 7 goluri în partida de la Turda. Acesta a fost urmat de Timofte – 5, Fenici – 3, S. Ignat – 2, Mrakic – 2, M. Ignat – 2, Cotinghiu – 2, și Lela – 2. De la gazde s-au remarcat Câmpan  și Marian – câte 5 goluri, Lazăr, Dediu și Pavel – câte 4.

About Gabriel Toth

Leave a Reply