Nicu Boldea: „Arătăm mai bine decât în tur”


ACS Poli a reluat astăzi pregătirile pe plan local, după stagiul de 18 zile din Antalya. Golgheterul din campioant al alb-negrilor, Nicu Boldea, spune că acesta a fost cel mai intens cantonament din cariera lui, și e convins că experiența acumulată de el și de colegii săi în cele șapte jocuri de pregătire din Turcia va fi benefică echipei.

Nicu Boldea a rămas impresionat de ceea ce a văzut în Antalya, în cele 18 zile petrecute acolo în cantonament cu ACS Poli. Golgheterul la zi al echipei mărturisește că nu a fost primul său stagiu de pregătire în străinătate, dar că a fost, cu siguranță, cel mai intens.

„Am mai efectuat un cantonament în străinătate, în Serbia, dar ceea ce a fost acum în Antalya e cu totul altceva. Vremea de acolo, calitatea terenurilor, intensitatea antrenamentelor, adversarii din amicale, vitaminizarea, totul a fost la un alt nivel. A fost o experiență nouă pentru mine și cred că acest cantonament ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a povestit Boldea.

Deși în campionat e cel mai bun marcator al echipei, în Antalya nu a reușit să scuture plasa decât o singură dată, în ultimul amical susținut de alb-negri pe teritoriu turcesc, în compania muntenegrenilor de la Buducnost Podgorica. „Nu mă îngrijorează faptul că n-am marcat. Important e ca echipa să aibă rezultate, indiferent dacă înscriu eu sau alți colegi. Am reușit până la urmă să marchez în ultimul meci, contra campioanei din Muntenegru”, mai spune Boldea.

ACS Poli s-a întors neînvinsă din Antalya, acolo unde a susținut șapte meciuri de pregătire în compania unor adversari puternici. Nicu Boldea a rămas impresionat de gruparea kazahă FC Tobol, pe care ar vedea-o în prima jumătate a Ligii I din România.

„Au fost amicale tari, cu echipe bune. Să nu uităm că am jucat contra campioanelor din Azerbaidjan, și Muntenegru, cu Viitorul Constanța, care e o surpriză plăcută în Liga I. În plus, la Neftchi Baku a jucat în toamnă în grupele Europa League. Cel mai mult m-a impresionat echipa din Kazahstan, Tobol. Am terminat cu ei la egalitate, dar a fost o echipă foarte bună, cu un joc combinativ. Ei ne-au pus cele mai multe probleme. În România i-aș vedea în Liga I, chiar în primele locuri”, e de părere Boldea.

După cele 18 zile petrecute în Antalya, Nicu Boldea concluzionează că echipa arată mult mai bine decât în prima parte a campionatului. „Cred că arătăm mult mai bine decât în tur. Să nu uităm că în vară am avut la dispoziție cam o lună de zile să pregătim campionatul. Acum suntem mai așezați, ne-au mai venit și doi jucători noi, Mihai Dina și Ovidiu Petre, care au experiență în Liga I și ne vor ajuta cu siguranță”, a mai spus Boldea.

ACS Poli va disputa primul amical de la revenirea din Antalya miercuri, de la ora 15, pe terenul divizionarei C Vulturii Lugoj.

About Gabriel Toth

Leave a Reply