N-au oprit „metronomul” lui Alexa: Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași 0-1

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Revenirea pe „Dan Păltinișanu” n-a fost de bun augur pentru „Băieții în Ghete”, care au înregistrat, în această după-amiază, cel de-al patrulea joc consecutiv fără victorie. Politehnica a fost întrecută cu 1-0 de Dunărea Călărași, golul care a înclinat balanța fiind reușit de Manole la finalul primei jumătăți de oră a jocului. O reușită care aduce trupei lui Dan Alexa cea de-a șaptea victorie la rând în campionat, precum și consolidarea poziției secunde.

Politehnica și Dunărea au afișat, per total, un meci anost, cu puține faze cu adevărat periculoase la cele două porți. Ambele combatante au abuzat de mingi lungi sau au încercat finalizări din afara careului. Silviu Pană și Bodo Kanda au dat primele semnale de alarmă din faze fixe, însă defensiva polistă a reușit să respingă. La poarta cealaltă, Krausz, utilizat astăzi pe postul de fundaș central, a avut o încercare de la mare distanță, însă trecută pe lângă poartă.

Jocul s-a mai dinamizat după minutul 20, atunci când oaspeții și-au trecut în cont prima ocazie mai important, la șutul din careu al lui Kouakou, respins de Dur-Bozoancă. Replica polistă a fost pe măsură, șut al lui Ignea, de la 18 metri, în bara din stânga lui Cezar Lungu, în minutul 26.

A venit apoi minutul 30, cel care a înclinat decisiv balanța în favoarea formației vizitatoare. La o lovitură liberă executat de Kanda din lateral stânga, Manole a lovit balonul cu capul, iar Dur-Bozoancă, ușor ieșit din poartă, a fost depășit de minge.

În partea secundă, Politehnica a controlat ostilitățile, a avut posesia, dar și câteva șanse notabile, însă fără a produce nicio modificare a tabelei. Fundașul oaspeților, Șandru, a fost aproape de autogol, la o lovitură de cap ce a trecut peste propria poartă, după o neînțelegere cu portarul Lungu. În minutul 57, Bădăuță a tras alături din poziție favorabilă, pentru ca în minutul 85, șutul lui Ignea din poziție centrală să treacă mult peste poarta Dunării. În final, trupa lui Alexa își putea dubla avantajul, după o acțiune prelungită de atac la care s-a remarcat Dur-Bozoancă, portarul polist intervenind salvator la șutul lui Silviu Pană, după ce în prealabil îl blocase și pe Kanda.

S-a încheiat 1-0 pentru Dunărea Călărași, iar Politehnica rămâne cu 13 puncte, pe locul 11 în ierarhie. Urmează miercuri, de la ora 14:30, debutul în Cupa României, pe terenul divizionarei „D”, Voința Biled.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Bilia (cpt.), Krausz, Topic, Taub – Coadă (45, Staicu) – Predescu, Poparadu (45, Motreanu), Ignea, Sorescu – Bădăuță (70, Crișanov).
Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): C. Lungu (cpt,) – Țenea, Șandru, Manole, Mardare (80, Tomozei) – Kouakou (46, Preoteasa), Pușcaș, Kanda, S. Pană – Drăghiceanu (60, V. Munteanu), V. Alexandru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply