Mihai Timofte, în negocieri cu conducerea: „Dorința mea e să rămân la Poli”

timofte
CSU Poli are în față un ultim hop al actualului sezon competițional, Cupa României, ce va debuta vineri, la Brașov. Alb-violeții au avut ghinion la tragerea la sorți, care le-a scos în cale, la fel ca și anul trecut, vicecampioana Știința Bacău. Dincolo de cea de-a doua competiție a țării rămân în continuare semne de întrebare privind viitorul actualilor jucători ai echipei, unul dintre cei aflați la final de contract fiind extrema stângă, Mihai Timofte.

Mihai Timofte e încrezător în șansele celor de la CSU Poli, în disputa de vineri seară, cu Știința Bacău, din sferturile de finală ale Cupei României. Deși admite că echipa sa nu a avut șansă la tragerea la sorți, handbalistul în vârstă de 33 de ani e convins că presiunea va fi mai mare pe umerii vicecampioanei reconfirmate a României. „Se pare că tragerea la sorți n-a fost prea bândă cu noi, dar mergem încrezători la Brașov. Noi chiar nu avem nimic de pierdut și vrem să rămânem cu o impresie bună la finalul acestui sezon, să terminăm cu fruntea sus. Cu siguranță, presiunea e pe umerii Bacăului, care e vicecampioană și își dorește să câștige Cupa României”, a declarat Timofte.

Deși nu și-au propus în mod expres câștigarea trofeului, handbaliștii de la CSU Poli vor trage la Brașov și pentru un țel personal, acela de a îmbuna conducerea pentru achitarea integrală a salariilor, din care s-a tăiat 20% la începutul returului. „Există un bonus pentru un rezultat bun în Cupa României. Poate reușim o performanță frumoasă și, cine știe, mai ștergem din greșeli”, a mai spus Timofte.

A fi sau a nu fi la Timișoara?

O întrebare la care o bună parte a handbaliștilor timișoreni a găsit deja un răspuns, cinci dintre ei bătând palma cu alte grupări din țară. În ceea ce-l privește pe Mihai Timofte, unul dintre cei 12 jucători aflați la final de angajament, situația e în continuare incertă. Experimentatul handbalist, sosit pe Bega în vara lui 2011, a cochetat în ultimele săptămâni cu divizionarele secunde Minaur Baia Mare (virtual promovată) și HC Vaslui, însă dorința sa e să continue în tricoul alb-violet. „Dorința mea este să rămân, dar conducerea va decide. Suntem în continuare în discuții. Aș mai avea încă 2-3 opțiuni”, spune Timofte.

În acest moment, e cert că șase jucători din actualul lot nu vor mai continua cu CSU Poli și din sezonul viitor. E vorba despre Andrei Grasu (Minaur Baia Mare), Cristian Fenici (Știința Bacău), Cristian Antonaru (Pandurii Târgu Jiu), Marius și Sabin Ignat (HC Vaslui), în vreme ce extrema Adrian Cristescu și-a anunțat retragerea la finalul acestei ediții, datorită accidentărilor grave care l-au chinuit în ultimii ani. Ca și plecat e și pivotul Roland Czari, fiul actualului antrenor al alb-violeților, de care conducerea se va despărți după campania din Cupa României.

About Gabriel Toth

Leave a Reply