Mai greu decât se preconiza: CSU Politehnica – UVT Agroland 1-3

unnamed-1

UVT Agroland (în roșu) a obținut cu greu cele trei puncte din derby-ul local cu Politehnica (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

Divizia A2 Vest a început chiar cu meciul cel mai așteptat al toamnei pentru voleiul feminin de pe Bega, derby-ul Timișoarei. În fața unei săli „Mircea Albu” ticsite de lume și extrem de zgomotoase, UVT Agroland a câștigat „deplasarea” de la CSU Politehnica, însă mai greu decât era de așteptat. Fetele lui Bogdan Paul s-au impus cu 3-1, la capătul unui joc în care lipsa de omogenitate, dar și tinerețea unora dintre componentele echipei și-au spus cuvântul în tabăra învingătoare.

Întărită aproape ca pentru debutul în prima ligă, UVT Agroland părea favorită certă în derby-ul timișorean, în fața unei CSU Politehnica mult mai neexperimentate, cu doar două jucătoare în lot care au cochetat cu Divizia A1, nou-venitele Jasmina Petromăneanț și Bianca Albăstroiu, ambele dinspre Lugoj.

Primul set a confirmat calculele hârtiei, UVT Agroland reușind să se impună clar, cu 25-14, alb-violetele punctând abia la 5-0 pentru vizitatoare. Situația s-a schimbat însă în actul secund, pe care CSU Politehnica l-a început foarte bine (4-1), însă Agroland a dat senzația, la ambele time-out-uri tehnice, că e stăpână pe situație (8-7, respectiv 16-14). Finalul de set a fost însă la discreția fetelor pregătite de Cerasella Șerban, care au avut și un imbold moral prin revenirea de la 15-19 la 21-19. Cele șase puncte consecutive au făcut într-un final diferența, „Poli” a reușit să-și mențină ecartul de două lungimi, iar Bianca Albăstroiu a făcut punctul câștigător: 25-23.

Situația a reintrat în normal în setul 3, pe care Agroland și l-a adjudecat la fel ca pe cel de debut, cu 25-14, în condițiile în care Politehnica n-a mai izbutit decât două puncte după cel de-al doilea timp de odihnă regulamentar (când se înregistra 12-16). Suspans la cote ridicate însă în setul al patrulea, în care ambele echipe au fost protagonistele unor căderi și reveniri spectaculoase. După 3-1 pentru Agroland în debutul actului, Poli a întors la 8-3 până la time-out-ul tehnic. Apoi, de la 10-6 pentru gazde, s-a făcut 14-11 pentru Agroland, însă situația setului nu era nici pe departe rezolvată. Pe final, fetele lui Bogdan Paul au suferit o nouă cădere, iar un avans de șase puncte, 23-17 s-a transformat într-unul la limită, 23-22. Experiența roș-negrelor a fost însă decisivă, iar UVT Agroland a încheiat setul al patrulea la 25-22 și a pus astfel punct meciului, unul plin de emoții și încărcătură.

Săptămâna viitoare, UVT Agroland va sta, în vreme ce Politehnica se va deplasa pe terenul echipei ProVolei Arad.

Vom reveni cu o galerie foto și cu declarații de la derby-ul Timișoarei la volei feminin.

About Gabriel Toth

Leave a Reply