Liga a IV-a: Fără surprize! Victorii pe linie pentru primele cinci clasate

poli-pobedaRunda a zecea din D-Timiș a fost cât se poate de liniștită. Fără surprize și cu o „cumințenie” a oaspeților nemaiîntâlnită în actualul sezon, doar Dumbrăvița reușind să se impună pe teren străin. O rundă prolifică pentru formațiile din frunte, primele cinci clasate înregistrând victorii concludente.

O rundă săracă în goluri. S-a marcat de doar 29 de ori în cele nouă meciuri ale etapei, ceea ce ne indică o medie de 3.2 goluri per joc. O scădere bruscă a eficecității, dacă ne gândim că în precedenta etapă, plasele s-au scuturat într-un ritm infernal, marcându-se nu mai puțin de 46 de „boabe”.

Niciodată în acest sezon n-au avut gazdele mai mult spor. Nu mai puțin de șapte victorii pe teren propriu s-au înregistrat în această rundă, cinci dintre ele la zero! Singura învingătoare în deplasare a fost CS Dumbrăvița, care s-a impus la scor de forfait pe terenul Făgetului. Tot neînvinsă a plecat și Timiș Șag din fieful Orțișoarei. O situație mai specială însă, trupa pregătită de Ghiță Chimiuc având terenul propriu suspendat, după bătaia generală iscată între jucători și câțiva spectatori la finalul jocului cu Dumbrăvița, din urmă cu două etape. Astfel, „cocoșii” s-au mutat temporar la Timișoara, pe „Auto”.

Unicul hattrick al rundei a fost reușit de Sergiu Crețan. Atacantul formației din Gătaia a ajuns astfel la un total de șase goluri în acest sezon, precedentele trei marcându-le tot în decursul unui singur meci. E vorba despre cel din runda a treia, atunci când Progresul s-a impus cu 4-2 la Făget.

Campioana en titre, CS Ghiroda, a reușit scorul etapei, trecând cu 6-0 de nou-promovata AS Murani. La trupa pregătită de aproape două săptămâni de Vlad Bura și-a făcut debutul Călin Uzun. Fundașul central s-a despărțit recent de Ripensia, trupă la care a îndeplinit vreme de doi ani rolul de căpitan. Banderola roș-galbenilor a fost preluată de Adi Popa, marcator în această rundă, în meciul câștigat de a doua clasată, 3-0 cu „lanterna” Auto.

Lider detașat rămâne ASU Politehnica. Alb-violeții s-au răzbunat pe Pobeda Dudeștii Vechi, pentru cele două remize din sezonul trecut, care i-au costat în cele din urmă promovarea. A fost 2-0 pentru trupa lui Codrea, mijlocașii de bandă Vucea și Ghinescu semnând cele două reușite ale meciului.

Atacantul Dumbrăviței, Lucian Stoica, a revenit în fruntea golgheterilor din D-Timiș, el izbutind o „dublă” în succesul alb-verzilor de la Făget. Iată cum arată ierarhia marcatorilor după zece runde:

11 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
10 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia), Raul Briciu (Ripensia);
9 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli), Iulian Vântură (Mașloc);
7 goluri: Sârbu (Sânnicolau Mare), R. Mirciov (Pobeda), S. Budur (Ghiroda);
6 goluri: Hoța (Peciu Nou), Crețan (Gătaia), Ghinescu (ASU Poli);
5 goluri: Fodor (Racovița), Blaga (Pobeda), Ștreangă (Dumbrăvița), Vucea (ASU Poli);
4 goluri: Bartha (Pobeda), Ciumacenco (Peciu Nou), Gălan (ASU Poli), Bratan (Pobeda), Radu (Sânnicolau Mare), Cătău (Giroc), Moroșanu (Racovița), Țofei (Făget), Barburescu (Ripensia), Foldi (Șag), Argatu (Murani), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), Soreanu (Giroc), Roman (Ghiroda);
3 goluri: Prelipceanu (Murani), Ciobanu (Șag), Dragomir (Făget), Nanu (Racovița), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Diaconescu (Orțișoara), Ploscariu (Racovița), Bârsanu (Giroc), Kosak (Orțișoara), Apostol (Făget), Șchiopu (Racovița), Mezin (Murani), A. Ionuț (Dumbrăvița), D. Băban (Jimbolia), Dancia (Gătaia), Jichici (Ghiroda), Popa (Ripensia).

Rezultatele și marcatorii etapei a X-a:

Progresul Gătaia – CS Giroc 5-2 (Crețan 3, Dancia 2 – Duțu, Soreanu)
Unirea Sânnicolau Mare – Progresul Racovița 1-0 (Galea)
Voința Mașloc – CFR Timișoara 4-0 (Matei, Coca, Berceanu, Cosur)
Arsenal Flacăra Făget – CS Dumbrăvița 0-3 (L. Stoica 2, Ștreangă)
AS Peciu Nou – Marcel Băban Jimbolia 2-1 (Brădean, Dumea – C. Stan)
CS Ghiroda – AS Murani 6-0 (Jichici 2, Roman 2, Baranyi, Budur)
Ripensia Timișoara – Auto Timișoara 3-0 (Ungur, Popa, Francescu)
ASU Politehnica – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0 (Vucea, Ghinescu)
Cocoșul Orțișoara – Timișul Șag 0-0

About Gabriel Toth

Leave a Reply