Liga a IV-a: Distanța dintre primele clasate se mărește, chiar înaintea duelului direct

1975004_618843878200078_1172570001_n

Cu o săptămână înaintea confruntării directe, ASU Politehnica a mărit cu încă două puncte distanța față de principala urmăritoare, CS Ghiroda, care s-a împiedicat neașteptat la Șag. Fără îndoială, principalul subiect al rundei cu numărul XXI, una în care s-au înregistrat câteva victorii clare ca lumina zilei, dar și două surprize, produse de timișorenele CFR și Auto.

Pentru a doua etapă la rând, toate cele trei reprezentante ale Timișoarei câștigă, fapt nemaiîntâlnit în actualul sezon. ASU Politehnica a profitat de pasul greșit făcut de Ghiroda la Șag, însă „lanterna” Real Dragșina i-a dat emoții mai mari decât se aștepta. La Gara Mare se pare că a ieșit în sfârșit soarele, și la propriu, dar mai ales la figurat, trupa pregătită de cel mai tânăr antrenor din acest eșalon, Daniel Oberșterescu (24 de ani) bifând în fața Dumbrăviței cel de-al treilea succes la rând. Tot cu trei puncte importante s-a întors și Auto de la Racovița, la capătul unui meci spectaculos.

Progresul Gătaia a amintit de forma pe care o avea la începutul acestui campionat, stabilind scorul etapei, 8-0, în compania unei echipe încă foarte crude, cea din Jimbolia. Orțișoara lui Ghiță Chimiuc n-a avut nici ea emoții în fața Girocului, în vreme ce Unirea Sânnicolau Mare a mai luat o gură de aer proaspăt în fața Chișodei, formație ce traversează cel mai modest sezon de la apariția în cel de-al patrulea eșalon. Un succes clar au repurtat și „bulgarii” din Dudeștii Vechi, în deplasarea de la Făget, confirmându-și astfel forma foarte bună în meciurile de pe teren străin, capitol la care sunt neînvinși în acest sezon.

Pentru prima oară în acest retur, avem un golgheter unic al Ligii a IV-a la capătul unei etape. Ema Pătrașcu a urcat pe prima treaptă, prin „dubla” de la Șag, asta deși a reușit să marcheze, după etape bune, și Fabian Novac, cei doi aflându-se până acum la egalitate.

Iată ierarhia golgheterilor din „D”-Timiș, după 21 de etape scurse:

21 goluri: Ema Pătrașcu (Ghiroda);
20 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
17 goluri: Flavius Tulcan (ASU Poli);
16 goluri: Iorgovan (ASU Poli – 15 pentru CFR);
15 goluri: Mediop (Ghiroda);
13 goluri: Dobrilă (Peciu Nou), Moga (Gătaia);
12 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița);
10 goluri: Făgețan (ASU Poli), Sabău (Șag), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda);
9 goluri: Jivan (Făget), Chitescu (Șag), Dragodan (Ghiroda);
8 goluri: Coca (Orțișoara), Leonte (Dumbrăvița);
7 goluri: Gherman (Chișoda), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), R. Mirciov (Pobeda), Apro (Gătaia);
6 goluri: Baranyi (Ghiroda), Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Berceanu (Chișoda), Vasilcin (Pobeda), Nanu (Racovița), S. Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Gălan (ASU Poli), Bucure (Gătaia), Kalapiș (Pobeda);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Abu-Lebda (Chișoda), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Vucea (ASU Poli), Ganea (Drumbrăvița – 2 pentru Chișoda), Popoviciu (ASU Poli), Palade (Gătaia), Telecican (Sânnicolau Mare), Șchiopu (Racovița).

Rezultatele și marcatorii etapei a XXI-a:

Progresul Gătaia – Marcel Băban Jimbolia 8-0 (Palade 2, Apro 2, Horț 2, Moga, Bucure)
Timișul Șag – CS Ghiroda 2-2 (Sabău 2 – Pătrașcu 2)
Cocoșul Orțișoara – CS Giroc 5-0 (Postolache 2, Onosă, Balint, Popa)
Unirea Sânnicolau Mare – FC Chișoda 4-0 (Telecican 3, Sârbu)
Progresul Racovița – Auto Timișoara 2-3 (Șchiopu 2 – Jurj – ag., Tănăsie, Pitic)
Arsenal Flacăra Făget – Pobeda Dudeștii Vechi 0-3 (Kalapiș 2, Novac)
CFR Timișoara – CS Dumbrăvița 2-1 (Moldovan, Ițu – Cengher)
ASU Politehnica – Real Dragșina 4-2 (Făgețan, Vișan, Ionaș, Iorgovan – Anghel 2)

AS Peciu Nou a stat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply