VIDEO: ASU Politehnica profită de semieșecul Ghirodei: 4-2 cu Real Dragșina

ASU Politehnica se desprinde la cinci puncte în fața principalei contracandidate la promovare, CS Ghiroda, însă la capătul unuia dintre cele mai modeste jocuri reușite în acest sezon. Alb-violeții s-au impus mult mai greu decât era de așteptat în fața ultimei clasate, Real Dragșina, care a și condus vreme de aproape 20 de minute pe „Știința”.

ASU Politehnica a avut, în mod neașteptat, probleme mari în fața unei formații pe care toată lumea o vede deja condamnată la retrogradare, Real Dragșina. Timișorenii au început timid jocul, fiind taxați de oaspeți la primul contraatac, finalizat în minutul 10 de Anghel. Trupa lui Codrea s-a precipitat după primirea golului, nu a reușit să ofere o replică promptă, abuzând și de mingi lungi, pe atacanții Făgețan și Vișan, care nu aveau nicio șansă în duelurile aeriene cu masiva apărare a oaspeților.

Până la urmă, tot cei doi au conlucrat la golurile ce au întors scorul până la pauză. În minutul 29, Vișan scapă singur spre poartă, îl depășește din preluare pe goalkeeperul oaspeților și îi pune mingea pe tavă lui Făgețan, care marchează simplu. Apoi, în minutul 43, rolurile s-au inversat, Făgețan preluând rolul de servant, iar Vișan pe cel de marcator, la capătul unei faze asemănătoare.

Nici la începutul reprizei secunde, alb-violeții n-au fost mai eficienți în ofensivă, lovindu-se de aceeași apărare dârză a oaspeților. Mai mult decât atât, în minutul 63, Ilie a văzut al doilea galben, pentru o simulare, lăsându-și colegii în zece pentru ultima jumătate de oră a meciului. Paul Codrea a reîmprospătat însă linia de atac, Ionaș (min. 72) și Iorgovan (min. 77, din penalti), aducând liniștea pe „Știința”.

Dragșina avea să încheie la rândul ei meciul în zece, după ce fundașul Tiron a văzut și el al doilea cartonaș galben, în minutul 85. Asta nu i-a oprit însă pe oaspeți să mai înscrie o dată, prin același Anghel, la ultima fază a meciului.

S-a încheiat 4-2, ASU Politehnica își trece în cont cele trei puncte mult dorite, însă îngrijorează în ceea ce privește jocul, mai ales că sâmbătă urmează cel mai important meci al primăverii, pe terenul principalei contracandidate, CS Ghiroda.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Maranescu, Gălan, Brînzan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Neagoie, Vucea – Făgețan, Vișan. Au mai intrat Popoviciu, Ionaș, Iorgovan și Călin.

Real Dragșina (antrenor Leo Mocanu): Borda – Tiron, Severin, Vilcinschi, Todea – Cadlecz, Vucovan, Ciontu, Iakab – Anghel, Micluț. Au mai intrat Manzur și Căldăraș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply