Liga a IV-a: ASU Politehnica, unica formație neînvinsă după nouă etape

racovita-poli2Nouă etape s-au scurs deja din actuala ediție a Ligii a IV-a Timiș. În runda din weekend, s-a consemnat primul eșec al revelației Voința Mașloc, 1-2 în deplasarea de la Dumbrăvița, dar și scorul campionatului, 13-0, reușit de Ripensia în fața celor de la Progresul Gătaia. ASU Politehnica conduce în continuare ierarhia, cu 25 de puncte, fiind singura formație neînvinsă în 9 etape. Pe poziția secundă a urcat Ripensia, cu 22 de puncte, urmată de CS Dumbrăvița, cu 21.

Etapa a IX-a, în cifre și statistici:

  • Etapa a IX-a a stabilit un record de goluri greu de egalat până la final. S-a marcat de nu mai puțin de 46 de ori în cele 9 jocuri, adică o medie de 5.1 goluri pe meci. Precedentul record era deținut de runda a IVa, cu „doar” 38 de reușite. Firește, un merit important pentru acest record l-a avut Ripensia, care a înscris de 13 ori în poarta Progresului Gătaia.
  • Pentru Voința Mașloc, a fost o săptămână neproductivă. Neînvinsă în toate jocurile oficiale ale sezonului, nou-promovata a pierdut mai întâi miercuri, în Cupa României, cu CS Ghiroda, pentru ca duminică să fie învinsă în premieră și în campionat, de fostul lider, CS Dumbrăvița.
  • Ripensistul Mediop a reușit să marcheze de cinci ori în poarta echipei din Gătaia, egalând performanța din prima etapă a lui Lucian Stoica, acesta marcând tot ce cinci ori în victoria Dumbrăviței, scor 8-1 cu CFR Timișoara.
  • Doi ripensiști împart, de altfel, prima poziție a clasamentului golgheterilor. Mediop și Briciu – autor a patru goluri în meciul cu Gătaia, au totalizat câte 10 reușite în 9 etape.
  • După ce în primele opt etape nu s-a consemnat niciun autogol, în această rundă am avut parte de două. Făgețeanul Neagu și sânmiclăușanul Toma au fost cei ce au spart gheața la acest capitol.

Că tot pomeneam de clasamentul golgheterilor, iată cum se prezintă acesta după 9 etape scurse din acest sezon:

10 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia), Raul Briciu (Ripensia);
9 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița), Sergiu Iorgovan (ASU Poli), Iulian Vântură (Mașloc);
7 goluri: Marius Sârbu (Sânnicolau Mare), Rafael Mirciov (Pobeda);
6 goluri: S. Budur (Ghiroda), Hoța (Peciu Nou);
5 goluri: Fodor (Racovița), Blaga (Pobeda), Ghinescu (ASU Poli);
4 goluri: Bartha (Pobeda), Ciumacenco (Peciu Nou), Vucea (ASU Poli), Gălan (ASU Poli), Bratan (Pobeda), Ștreangă (Dumbrăvița), Radu (Sânnicolau Mare), Cătău (Giroc), Moroșanu (Racovița), Țofei (Făget), Barburescu (Ripensia), Foldi (Șag), St. Argatu (Murani), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda);
3 goluri: Prelipceanu (Murani), Ciobanu (Șag), Crețan (Gătaia), Dragomir (Făget), A. Nanu (Racovița), Soreanu (Giroc), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Diaconescu (Orțișoara), Ploscariu (Racovița), Bârsanu (Giroc), Kosak (Orțișoara), Apostol (Făget), Șchiopu (Racovița), Mezin (Murani), A. Ionuț (Dumbrăvița), D. Băban (Jimbolia).

Rezultatele și marcatorii etapei a IX-a:

Marcel Băban Jimbolia – Arsenal Flacăra Făget 4-0 (Sicoe, Hârdău, D. Băban, Neagu – ag.)
Ripensia Timișoara – Progresul Gătaia 13-0 (Mediop 5, Briciu 4, Barburescu 2, Popa, Francescu)
Auto Timișoara – CS Ghiroda 0-3 (S. Budur 2, Toma)
CFR Timișoara – Cocoșul Orțișoara 0-1 (Sturza)
Timișul Șag – Unirea Sânnicolau Mare 4-2 (Foldi 2, Costea, Toma – ag. – Sârbu, Novac)
Progresul Racovița – ASU Politehnica 1-5 (Șchiopu – Ghinescu 2, Tulcan, Iorgovan, Ionaș)
Pobeda Dudeștii Vechi – CS Giroc 2-1 (Fibișan, R. Mirciov – Moricz)
AS Murani – AS Peciu Nou 4-3 (Mezin 2, Oprișan, St. Argatu – Hoța 2, Handrache)
CS Dumbrăvița – Voința Mașloc 2-1 (Mihălceanu, A. Ionuț – Vântură)

About Gabriel Toth

Leave a Reply