Liga a IV-a: ASU Politehnica, de neoprit, Voința Mașloc rămâne pe podium

DSC_0213 (Medium)Odată cu runda a șasea, Liga a IV-a Timiș are un lider solitar. ASU Politehnica a învins categoric CS Dumbrăvița și s-a distanțat la trei puncte în fața alb-verzilor. Pe poziția a treia, la patru puncte în spatele liderului, rămâne Voința Mașloc, o surpriză plăcută a acestui start de campionat.

ASU Politehnica nu putea spera la un start mai bun de sezon. Mai ales că în acest interval a întâlnit trei dintre contracandidatele la prima poziție și le-a învins pe toate. Sâmbătă, a fost rândul Dumbrăviței să cedeze în fața alb-violeților, care reveneau pentru prima oară în actualul sezon pe „Știința”. A fost 6-2 pentru trupa lui Codrea, care s-a dezlănțuit în inferioritate numerică, diferența fiind făcută după eliminarea lui Gavriluță. În plus, timișorenii au în acest moment cel mai bun atac din campionat, cu 25 de goluri marcate în 6 etape, ceea ce înseamnă, în medie, 4.1 goluri pe meci.

Voința Mașloc a obținut o victorie scontată în fața codașei Auto, pe lista marcatorilor aflându-se din nou atacantul Iulian Vântură, unul dintre cei mai în formă jucători ai campionatului. Trupa pregătită de Daniel Rupa e singura neînvinsă, în afara liderului ASU Politehnica, lăudându-se și cu cea mai bună defensivă: doar 3 goluri primite!

Două „triple” consemnate în această rundă, protagoniștii fiind Andrei Soreanu (CS Giroc) și Ndiaye Mediop (Ripensia). Câte o „dublă” au reușit Fabian Novac (Ghiroda), Sergiu Iorgovan și Ionuț Vucea (ambii ASU Poli).

În total, s-au înscris 36 de goluri în această etapă, adică, în medie, 4 reușite pe meci, exact ca în runda a cincea. Să mai spunem că aceasta a fost prima etapă a actualului sezon în care nu s-a înregistrat vreo remiză: șase victorii pentru gazde și trei pentru oaspeți.

În fruntea ierarhiei golgheterilor, a rămas Lucian Stoica, de la Dumbrăvița, însă îi suflă serios în ceafă polistul Iorgovan și Vântură, de la Mașloc. Iată cum arată topul „bomberilor” după 6 etape:

8 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
7 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli);
6 goluri: Iulian Vântură (Mașloc);
5 goluri: Mediop (Ripensia);
4 goluri: Bartha (Pobeda), Briciu (Ripensia), Ciumacenco (Peciu Nou), S. Budur (Ghiroda), Vucea (ASU Poli), Sârbu (Sânnicolau Mare), Fodor (Racovița);
3 goluri: Prelipceanu (Murani), Bratan (Pobeda), Ciobanu (Șag), Crețan (Gătaia), Țofei (Făget), Dragomir (Făget), Ghinescu (ASU Poli), Nanu (Racovița), Moroșanu (Racovița), Gălan (ASU Poli), Soreanu (Giroc), R. Mirciov (Pobeda), Z. Kovacs (Dumbrăvița). Novac (Ghiroda);
2 goluri: G. Mihai (Șag), Bârsanu (Giroc), Hoța (Peciu Nou), Giuricici (CFR), Costescu (Murani), Barburescu (Ripensia), D. Oberșterescu (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), St. Argatu (Murani), Chitescu (Șag), Foldi (Șag), Vătafu (Giroc), D. Băban (Jimbolia), Popoviciu (ASU Poli), H. Mureșan (Mașloc), Negru (Auto), Apostol (Făget), Șandru (Orțișoara), Diaconescu (Orțișoara), Ștreangă (Dumbrăvița), Gavriluță (ASU Poli), Radu (Sânnicolau Mare), Rus (CFR), Gălețan (Racovița), Ploscariu (Racovița).

Rezultatele și marcatorii etapei a VI-a:

Cocoșul Orțișoara – AS Murani 1-0 (Kosak)
AS Peciu Nou – CS Ghiroda 0-3 (Novac 2, S. Budur)
Progresul Gătaia – Progresul Racovița 1-4 (Parvani – Ploscariu, Șchiopu, Gălețan, Fodor)
CS Giroc – CFR Timișoara 4-2 (Soreanu 3, Ardelean – Mitre, Rus)
Unirea Sânnicolau Mare – Marcel Băban Jimbolia 3-2 (Crișan, Sârbu,Radu – Ștefănescu, Moldovan)
Voința Mașloc – Auto Timișoara 2-0 (Dudău, Vântură)
Pobeda Dudeștii Vechi – Timișul Șag 2-0 (Blaga, R. Mirciov)
ASU Politehnica – CS Dumbrăvița 6-2 (Iorgovan 2, Vucea 2, Gavriluță, Gălan – Ionuț, Z. Kovacs)
Arsenal Flacăra Făget – Ripensia Timișoara 0-4 (Mediop 3, Berescu)

About Gabriel Toth

Leave a Reply