Liga a IV-a: S-a depășit recordul de goluri al primei etape

946341_508621599222307_1356893357_n
În ciuda caniculei, în Liga a IV-a din Timiș continuă să plouă abundent cu goluri. Dacă în etapa inaugurală, în cele 9 meciuri am totalizat 41 de reușite, runda a doua a ridicat ștacheta în această privință: 44 de goluri, adică o medie de 4.8 pe meci!

Nu mai puțin de șase formații au maximum de puncte după două runde în Liga a IV-a. ASU Poli, CS Dumbrăvița, Progresul Gătaia, FC Chișoda, CS Ghiroda și Pobeda Dudeștii Vechi au început în trombă campionatul, anunțându-se drept protagonistele actualei stagiuni. Testele adevărate vor începe însă de săptămâna viitoare, runda a treia urmând a programa primul duel între „lideri”: Gătaia – Dumbrăvița.

Jocurile cu garda jos, fără perioade de tatonare sau temporizare, au atras de fiecare dată iubitorii de spectacol către meciurile din acest eșalon. Iar cifrele vorbesc de la sine. Dacă în prima rundă s-au marcat 41 de goluri, recordul a fost doborât după numai o săptămână, cea de-a doua etapă consemnând nu mai puțin de 44 de scuturări de plase. Cel mai mult s-a înscris la Dragișina, acolo unde gazdele de la Real au pierdut la scor de tenis în fața Timișului Șag, 2-6. La polul opus se situează, la egalitate, două jocuri: CS Giroc – Progresul Gătaia 0-2 și ASU Politehnica – AS Peciu Nou 2-0. Vă reamintim că alb-violeții au fost recordmeni în runda inaugurală, oferind meciul cu cele mai multe goluri din actuala stagiune, 11, în acel 9-2 de la Făget.

Se anunță o luptă interesantă și în clasamentul golgheterilor, unul dominat de perechea ofensivă a liderului ASU Poli. Marchiș, autor a patru goluri la Făget, n-a mai punctat și în etapa a doua. În schimb, a făcut-o colegul său, Flavius Tulcan, care l-a egalat astfel pe „Pinguin”, cei doi conducând astfel ierarhia. Îi urmează nu mai puțin de patru fotbaliști cu câte trei goluri înscrise în primele două etape: Pătrașcu (CS Ghiroda), Sabău (Timișul Șag), Leonte și Kovacs (ambii CS Dumbrăvița)

Runda a doua are mari șanse să rămână cea mai lungă din această stagiune. Ea a început miercuri, cu disputa dintre Pobeda Dudeștii Vechi și Progresul Racovița, și s-a încheiat duminică, cu două partide: CS Dumbrăvița – „Marcel Băban” Jimbolia și Banatul Nerău – Unirea Sânnicolau Mare.

Startul noului sezon n-a fost de bun augur pentru șase dintre competitoare. CFR, Orțișoara, Dragșina, Jimbolia, Făget și Nerău n-au acumulat niciun punct până în prezent. De altfel, trupa din Orțișoara e singura nou-promovată cu zero în caseta punctelor după 180 de minute de joc. Runda următoare va aduce mai multe lămuriri în această zonă, prin duelurile Arsenal Flacăra Făget – Banatul Nerău și „Marcel Băban” Jimbolia – Real Dragșina.

Iată rezultatele și marcatorii etapei a II-a din Liga a IV-a:

Pobeda Dudeștii Vechi – Progresul Racovița 3-1 (Rusu, R. Mirciov, Novak / T. Onae)
ASU Politehnica – AS Peciu Nou 2-0 (Tulcan, Popoviciu)
Real Dragșina – Timișul Șag 2-6 (Mititelu, Sima (autogol) / Sabău 3, Deliu, Costea, Racoceanu)
CS Ghroda – Arsenal Flacăra Făget 3-1 (Ionaș 2, Stanciu / Stănilă)
FC Chișoda – Cocoșul Orțișoara 5-2 (Ganea 2, Gherman, Asoltanei, Bungău / Colf, Stanciu)
Auto Timișoara – CFR Timișoara 4-1 (Leleczi 2, Edi, Al Helou / Crișan)
CS Giroc – Progresul Gătaia 0-2 (Bucure 2)
Banatul Nerău – Unirea Sânnicolau Mare 1-5 (Coman / Crișan 2, Tache 2, Ghinescu)
CS Dumbrăvița – „Marcel Băban” Jimbolia 6-0 (Z. Kovacs 2, Leonte, Negru, Șofronea, Giurgiu)

About Gabriel Toth

Leave a Reply