Liga a IV-a | Cupa de Iarnă, o amintire! ASU Politehnica rămâne ultima laureată

DSC_5859-Custom

Finalul ultimei ediții a Cupei de Iarnă: Florian Mierea îl premiază, din partea AJF Timiș, pe Ionuț Vucea, golgheterul competiției, cu 12 goluri pentru câștigătoarea ASU Politehnica

Una dintre întrecerile de tradiție din fotbalul timișean ia o pauză pentru prima oară după 20 de ani. Cupa de Iarnă la minifotbal pentru echipele din Liga a IV-a nu s-a mai disputat, ca de obicei, după încheierea turului de campionat. Iar din spusele oficialilor AJF nu va fi organizată nici după Anul Nou.

Întrecerea organizată fără întrerupere din 1995 până în 2014 la începutul lunii decembrie a lipsit în acest an din peisajul fotbalistic al Timișului. Printre excplicațiile dispariției acestei întreceri se leagă problemele legate de sală apărute în ultimii ani, când „Constantin Jude” a fost mai de fiecare dată indisponibilă pentru jocurile din grupe. În plus, prețurile mari cerute de firmele de pază ar fi forțat AJF Timiș să ceară bani suplimentari echipelor.

Unul dintre inițiatorii Cupei de Iarnă, Florian Mierea, actualmente secretar general al forului județean, a explicat în numărul de ieri al săptămânalului „Fotbal Vest” motivele dispariției întreceri. „Mai nou este nevoie de nu știu câți jandarmi, stewarzi și pompieri la astfel de manifestări. Care te usucă de bani. Noi, cei de la AJF, nu puteam să cerem mai mulți bani competitoarelor”, a declarat Mierea. Oficialul AJF s-a referit și la incidentele produse anul trecut, la competiția rezervată echipelor din „Județ”, unde s-a ajuns la bătăi generale și amenințări aduse arbitrilor.

AJF Timiș pregătește o nouă competiție de sală, în care să fie implicate formații din toate eșealoanele județene. Însă pentru anul viitor. Până atunci, Cupa de Iarnă rămâne o amintire frumoasă, în 20 de „capitole”. Ultima câștigătoare a fost ASU Politehnica, formație ce avea să obțină și promovarea în „C” la finele sezonului. În decembrie anul trecut, alb-violeții și-au adjudecat trofeul după 4-3 în finală cu Voința Mașloc.

Iată lista câștigătoarelor celor 20 de ediții ale Cupei de Iarnă:

1995: Obilici Sânmartinu Sârbesc
1996: Obilici Sânmartinu Sârbesc
1997: Comtim Azur Şag
1998: Şoimii Textila Timişoara
1999: Celuloză şi Oţel Şag
2000: Calor Timişoara
2001: Voinţa Timişoara
2002: Telecom Șag
2003: Srbianka Deta
2004: CS Giroc
2005: CS Giarmata
2006: Fortuna Covaci
2007: AC Recaş
2008: FC Chişoda
2009: Pobeda Dudeştii Vechi
2010: Unirea Cerneteaz
2011: CS Dumbrăviţa
2012: Spartak Gottlob
2013: CS Ghiroda
2014: ASU Politehnica

About Gabriel Toth

Leave a Reply