Levente Revesz cucerește încă un aur pentru natația timișoreană la Hunedoara

news-20101223-02092528-13006574281
Timișoreanul Levente Revesz a revenit în forță în sportul de performanță, după o absență destul de îndelungată. Înotătorul în vârstă de 26 de ani a participat cu succes la Campionatul Național de înot în bazin scurt de la Hunedoara, unde a cucerit două titluri de campion național, la 50 de metri bras și 100 de metri bras.

Performanță remarcabilă pentru Levente Revesz, fără îndoială, cel mai valoros înotător pe care Timișoara l-a avut în ultimii ani. Revenit după o pauză forțată în circuitul performanței, sportivul legitimat la CSM Timișoara a impresionat la Hunedoara, acolo unde s-a desfășurat Campionatul Național în bazin scurt.

Mai întâi, timișoreanul a cucerit prima treaptă a podiumului în proba de 50 de metri bras, înregistrând 00:28.26 în Finala A, devansându-l pe Andrei Grădinaru, de la Farul Constanța. Tot pe sportivul dobrogean l-a avut ca principal contracandidat și duminică, la 100 de metri bras. Dacă în seriile de calificare, Grădinaru a reușit cel mai bun timp, Revesz s-a revanșat în finala probei, pe care a dominat-o autoritar și a încheiat-o primul, cu timpul 1:02:95.

În ultima zi a concursului de la Hunedoara, unul dintre înotătorii de perspectivă ai Timișoarei, Sergiu Deznan, a fost aproape de podium la 50m spate, unde s-a clasat al cincilea, cu 00:26:73, și la 100m mixt, unde a încheiat al patrulea, cu 00:57:43. În plus, sportivul în vârstă de 20 de ani a reușit să câștige Finala B a probei de 50m liber. Deznan rămâne totuși cu o performanță notabilă în bazinul hunedorean, și anume clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului la 200m mixt, în prima zi a întrecerii.

Timișoara a fost reprezentată la Hunedoara de nouă înotători, proveniți de la două cluburi. Din partea CSM Timișoara au concurat Levente Revesz, Sergiu Deznan, Dan Pîrjol, Cătălin Baderca și Bogdan Oproiu, în timp ce de la CSS1 Timișoara au participat Vasilica Bălăcianu, Larisa Șucan, Nessrin Chibani și Talpai Tamas.

About Gabriel Toth