Juniori D | Iulian Prodana, cu gândul la finala de la Buftea: „Mizez pe omogenitatea grupului”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica e aproape de o nouă performanță de excepție. După promovarea în eșalonul secund a echipei de seniori, clubul alb-violet se află în fața unei prime finale în Campionatul Național de Juniori. Grupa 2003, pregătită de Iulian Prodana, a câștigat turneul semifinal de Juniori D găzduit pe „Știința” și va juca sâmbăta viitoare, la Buftea, cu titlul pe masă, împotriva celor de la Viitorul Constanța.

ASU Politehnica și-a rezolvat prezența în finală încă după ziua a doua a turneului semifinal, la capătul cărora acumulase două victorii din tot atâtea partide (2-0 cu Dinamyk Craiova și 1-0 cu Kiss Baia Mare). Micii alb-violeți au încheiat competiția cu o înfrângere, 0-1 ier, în fața echipei Kinder Sângeorgiu de Mureș, însă antrenorul Iulian Prodana spune că nu a urmărit rezultatul în această partidă.

„Sincer, gândul meu era deja către finală. Am gândit jocul cu cei de la Kinder în așa fel încât să joace toată lumea, să aibă împărțite minutele. Mai puțin m-a interesat rezultatul, deși eu zic că jocul a fost totuși bun, am avut atitudine, dar ratăm foarte ușor acolo, în fața porții. Mai e puțin de lucrat la partea de finalizare, dar una peste alta sunt mulțumit de atitudinea copiilor și de joc”, a declarat Iulian Prodana.

Grupa 2003 e prima din cadrul Centrului de Copii și Juniori care izbutește să cucerească o medalie pe plan național. Antrenorul juniorilor D de la ASU Politehnica nu se mulțumește însă doar cu argintul.

„Cel mai frumos ar fi să luăm cea mai strălucitoare medalie. Am avut un an de muncă foarte greu, o muncă la care copiii s-au înhămat alături de mine, de Alin Ionescu și Paul Burtic. De aceea spun, ar fi frumos să încheiem pe cea mai înaltă treaptă, chiar dacă deja ne aflăm pe podium. Ar fi satisfacția totală, pentru tot ce înseamnă ASU Politehnica”, a mai spus Prodana.

Finala Campionatului Național de Juniori D va avea loc sâmbăta viitoare, la Buftea, între câștigătoarele celor două turnee semifinale, ASU Politehnica și Viitorul Constanța. Dobrogenii sunt o prezență constantă în fazele finale ale competițiilor juvenile în ultimii ani, indiferent de grupa de vârstă, astfel că Iulian Prodana spune că elevii săi vor avea în față un adversar dificil, dar nu imposibil de învins.

„Viitorul e o echipă foarte bună, le-am văzut grupa de 2003 și anul trecut. O echipă compactă, se vede că se lucrează foarte bune cu ei acolo. Am mai spus, toate echipele care au depășit faza zonală sunt foarte bune, foarte echilibrate. Sunt convins că va fi un meci greu la Buftea, dar eu mizez pe omogenitatea grupului nostru. Sunt ferm convins că băieții vor fi montați și ne vom întoarce acasă cu titlul național”, a conchis Iulian Prodana.

About Gabriel Toth

Leave a Reply