Iulian Halcă, încântat de mutarea la CSU Poli: „E un pas mare pentru mine”


CSU Poli și-a asigurat, în această iarnă, serviciile unuia dintre cei mai talentați tineri handbaliști din România. Iulian Halcă, jucător crescut la Constanța, va evolua în următorul an și jumătate la Timișoara, fiind împrumutat de campioana României.

Iulian Halcă e, cu siguranță, unul dintre jucătorii de urmărit de la CSU Poli în returul Ligii Naționale. Internaționalul de tineret care va evolua la Timișoara sub formă de împrumut, de la campioana HCM Constanța, spune că se simte foarte bine în colectivul alb-violet, unde a fost primit cu brațele deschise.

„Mă simt foarte bine la Timișoara. Momentan, am o mică problemă la tendon, dar care se va rezolva zilele viitoare. Pânăacum, totul a fost OK, băieții m-au primit foarte bine. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit aici, cred că avem tot ce ne trebuie pentru a face performanță. Mutarea la Poli e un pas foarte mare pentru mine”, a declarat Halcă, jucător ce a petrecut prima parte a sezonului la divizionara secundă CSM Călărași, acolo unde a fost antrenat de fostul tehnician al Politehnicii, Sabin Dacău.

Tânărul jucător împrumutat de la HCM Constanța se remarcă drept un jucător polivalent, putând acoperi foarte bine atât postul de inter dreapta, cât și cea de extremă dreapta. „Pot să spun că mă simt mai bine pe postul de inter dreapta, dar nu e nicio problemă, voi juca și extremă, dacă așa îmi va cere antrenorul”, a mai spus Halcă.

Handbalistul născut la 22 februarie 1993 la Slava Rusă (jud. Tulcea) e optimist în ceea ce privește șansele noii sale echipe de a mai prinde o cupă europeană la finele acestui sezon. „Aș vrea să prindem o cupă europeană, dacă se poate. Dacă nu, să realizăm cât mai multe puncte în acest campionat, iar pentru la anul să ne propunem obiective mai îndrăznețe. E cred că mai putem spera la Europa, deoarece avem un loc foarte bun. Ne vom bate probabil cu Turda și Reșița pentru acest obiectiv”, a mai spus Halcă.

Iulian Halcă a reușit 6 goluri la primul său joc pentru CSU Poli, 30-20 cu Debreceni VSC, partidă de verificare disputată de alb-violeți săptămâna trecută, în stagiul de pregătire din Ungaria.

About Gabriel Toth

Leave a Reply