Iosif Rotariu, servantul ideal și la Bazoș: „Voi juca în toate partidele până la final”


ASU Poli s-a impus sâmbătă cu 3-2 pe terenul celor de la FC Bazoș, în derby-ul de podium al seriei a III-a de „Județ”. A fost prima deplasare oficială pentru Iosif Rotariu în tricoul alb-violet, mijlocașul ce și-a serbat în toamnă semicentenarul preluând din nou rolul de dirijor al jocului de construcție.

Deși a ajuns la 50 de ani și vine după o carieră la cel mai înalt nivel, în care s-a duelat cu cei mai renumiți fotbaliști ai planetei, Iosif Rotariu mărturisește că a avut emoții în meciul de sâmbătă, de la Bazoș, prima sa deplasare alături de ASU Poli din acest sezon.

„Știam că Bazoșul e o echipă bună, care ocupă locul 3 în clasament, dar noi n-aveam voie să facem niciun pas greșit. A fost prima mea deplasare oficială cu ASU Poli și pot spune că am avut ceva emoții. Indiferent că am 25 de ani sau 50, intru de fiecare dată pe terenul de fotbal cu emoții, pentru că vreau să dau tot ce am mai bun pentru echipă, vreau să-i mulțumesc pe suporterii care vin la meci, iar atunci e normal, când trăiești fotbalul, să ai și emoții”, a declarat „Roti”.

Mijlocașul în vârstă de 50 de ani a oferit din nou o pasă decisivă, centrându-i perfect lui Cristian Gălan, la golul de 2-0, marcat în minutul 6. După această reușită, alb-violeții s-au stins însă complet până la pauză. „Sunt obișnuite oscilațiile de formă la acest nivel, sunt jucători tineri, fără experiență, care au jucat doar la un nivel inferior. Per ansamblu, cred că am meritat victoria la Bazoș, am avut mai multe ocazii, am dominat jocul în mare parte. Cred că i-am mulțumit pe fanii noștri veniți de la Timișoara, dar și pe oamenii din Bazoș”, a spus Rotariu.

Cel mai experimentat fotbalist din lotul lui ASU Poli promite că nu va mai lipsi de la nicio partidă a echipei din acest sezon. „Roti” abia așteaptă duelul de peste două săptămâni, cu principala contracandidată la promovare, Progresul Racovița, meci în care, mai mult ca sigur, va evolua și antrenorul Paul Codrea. „Mai mult ca sigur, voi juca în toate partidele de acum încolo. Avem un obiectiv clar, promovarea, și sper să-l putem realiza. La Racovița va fi un meci decisiv, sunt convins că vor fi foarte mulți suporteri veniți de la Timișoara, sunt convins că echipa va fi foarte montată. În plus, prin legitimarea lui Paul Codrea, sunt convins că vom câștiga”, a mai spus mijlocașul de creație al timișorenilor

ASU Poli s-a impus la Bazoș prin golurile lui Marchiș (min. 4), Gălan (min. 6) și Ilie (min. 68), pentru gazde punctând Paulevici (min. 42) și Crețu (min. 84).

Paul Codrea a abordat partida în următoarea formulă: Burtic – Florea, Hușanu, Obrejan, Lazăr – Popoviciu, Gălan, Rotariu, Ilie – Nicolaie, Marchiș. Au mai intrat Făgețan, Feher, Mărăndescu și Maranescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply