Iosif Rotariu: „Mă simt ca la debutul meu la Poli”


Ridica stadioane întregi în picioare în urmă cu aproape 30 de ani, atunci când mulți dintre colegii săi de echipă nici nu erau născuți. Iosif Rotariu a revenit în tricoul alb-violet, după aproape un deceniu și jumătate, impresionând prin prospețimea ieșită din comun pentru cei 50 de ani pe care îi va împlini la 27 septembrie.

Iosif Rotariu are fotbalul în sânge. A demonstrat din plin acest lucru astăzi, când a dus fără nici cea mai mică problemă 90 de minute în amicalul Politehnicii cu FC Bazoș. Imediat după fluierul final, a fost solicitat de presă, vorbind lejer, fără să-și tragă sufletul. De altfel, Roti ne-a dezvăluit că meciul de astăzi n-a fost singura „mișcare” a zilei. „De dimineață am jucat două ore tenis de câmp, iar acum, după meci, mă duc la fitness. Doar asta știu să fac. Sport…”, spune Roti.

Talentatul mijlocaș de creație a fost cuprins de nostalgie în jocul de astăzi. După ani de zile, a purtat din nou tricoul alb-violet, iar galeria i-a scandat îndelung numele. „Mă simt exact ca și atunci când am venit de la Nera Bozovici la Poli. Mă simt excelent în teren, chiar dacă am 50 de ani. Mă bucur nespus că am văzut atâta lume la stadion, oameni care într-adevăr țin la Poli Timișoara. Mâine îmi rezolv transferul, deoarece ultima oară am jucat la echipa lui Marcel Băban de la Jimbolia. Încerc să ajut cât pot această echipă, pentru a putea promova în Liga a IV-a”, a declarat Rotariu.

Despre proiectul SS Politehnica, Iosif Rotariu are numai cuvinte de laudă. „E un proiect de perspectivă, cu baze solide. Aici există o bază de antrenament cu multe echipe de prima ligă nu au. Cred că dacă domnul rector Șerban se implică la fel ca și până acum, această echipă va avea un viitor frumos”, a mai spus Roti.

Cel mai titrat fotbalist al celor de la SS Poli laudă implicarea Peluzei Sud și a Druckeriei în acest proiect. „S-a dovedit încă o dată că Timișoara are suporteri. Trebuie să înceapă însă să aibă și fotbal. Acest lucru s-ar putea întâmpla în curând prin această echipă, care și-a propus promovarea în fiecare an. Sunt trup și suflet alături de rectorul Șerban și de galerie. Mi se pare mult mai ușor să fiu 90 de minute în teren, decât pe bancă. Pe margine foarte mulți pot să stea”, a mai spus Rotariu, care l-a convins și pe Petre Vlătănescu să-și culeagă ghetele din cui și să între în teren pentru SS Poli.

About Gabriel Toth

Leave a Reply