Înotătorii din Timișoara au cucerit două medalii de argint la Campionatele Naționale de bazin scurt de la Hunedoara

1209398_571960142866020_2002949409_n

Sergiu Deznan revine cu două medalii de la Hunedoara

La sfârșitul săptămânii trecute, la Hunedoara s-a desfășurat tradiționalul Campionat Național de bazin scurt, pentru seniori, tineret și juniori. Timișoara a fost reprezentată de o delegație redusă de sportivi, de la cluburile CS Municipal, CSS și Aquasport, dar chiar și așa, au reușit să adauge două medalii de argint în palmaresul natației locale. Ambele au fost cucerite de sportivii de la CSM Timișoara, una în probele individuale și alta la ștafetă.

La individual, singura medalie timișoreană a fost cucerită de Sergiu Deznan. În momentul de față, port-drapelul natației de pe Bega, sportivul în vârstă de 22 de ani de la CSM Timișoara s-a clasat al doilea în proba de 100m mixt, cu timpul 00:57.23. El a fost depășit doar de Alexandru Coci, de la CSU Cluj – devenită una dintre cele mai puternice secții de natație din țară după transferurile de ultim moment dinaintea concursului.

A doua medalie de argint a fost cucerită ieri, de ștafeta de 4x50m mixt de la CSM Timișoara. În componența Emile Rony Bakale, Cosmin Lancea, Sergiu Deznan și Dan Ionuț Pârjol, timișorenii s-au clasat pe poziia secundă, cu timpul total de 1:45.61. Aurul a fost adjudecat de CSU Pitești, iar locul 3 a revenit cvartetului de la Olimpia București.

Dublu participant la Jocurile Olimpice, în lotul CSM Timișoara

Emile+Rony+Bakale+Olympics+Day+4+Swimming+gLwcPFi9jE-l

Timișoreanul Emile Rony Bakale, în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a reprezentat Republica Congo

Fără îndoială, pata de culoare a delegației timișorene la Hunedoara e Emile Rony Bakale. Născut la 6 octombrie 1987, la Timișoara, din mamă româncă și tată congolez, Bakale are la activ două participări la Jocurile Olimpice, pentru Republica Congo (Brazzaville). Fără a obține totuși rezultate notabile, timișoreanul a participat la vârsta de 17 ani la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, iar apoi a concurat la ediția londoneză, din 2012.

Părinții lui Rony Bakale s-au cunoscut în anii 70, la Cluj, unde tatăl său, congolez, se înscrisese la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Tânăra familie s-a mutat la Timișoara și, după nașterea celor doi copii, Monica Clara și Emile Rony, s-au întors în Congo. Totuși, din cauza problemelor politice din țara de origine a tatălui, familia Bakale a revenit la Timișoara, în 1998, unde cei doi copii au început să practice natația, sub îndrumarea antrenorului Alexandru Bădescu. De altfel, la Atena, în 2004, a concurat și Monica Clara Bakale – cu opt ani mai mare decât Rony.

About Gabriel Toth

Leave a Reply