GALERIE FOTO: Janjic, „dublă” câștigătoare! Informatica revine de la 1-2 în fața lui United Galați

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara și-a luat revanșa în fața formației United Galați, care o elimina, la mijlocul săptămânii, din Cupa României. Atunci a fost 3-2 pentru gălățeni, după ce timișorenii conduceau, la un moment dat, cu 2-0. Aseară, la sala „Constantin Jude”, Galațiul a avut 2-1 în repriza a doua, dar a fost rândul alb-violeților să întoarcă scorul și să obțină victoria.

Informatica a început în forță disputa cu United, iar în minutul 2, Slobodan Janjic a zguduit bara porții lui Wellington Silva. Apoi, în minutul 7, antrenorul-jucător Robert Lupu a deschis scorul, din pasa lui Ilaș, toate semnalele ducând spre o victorie fără mari emoții pentru amfitrioni și ducerea rezultatului de miercuri, din Cupa României, la stadiul unei simple întâmplări.

Gălățenii nu s-au năpustit în atac după primirea golului. Au continuat să se apere exact, invitându-i pe timișoreni să domine teritorial, în speranța că, în jocul de pase al bănățenilor, va apărea o breșă. Așa s-a și întâmplat în minutul 17, atunci când căpitanul Burdujel a interceptat o minge la centrul terenului și l-a lansat pe debutantul Boubătrân, care a egalat.

Repriza a doua, începută de la scorul de 1-1, a pornit cu o ocazie mare pentru gălățeni, irosită de Tudose, care a scăpat singur cu Iancu, dar n-a nimerit poarta. După o primă șansă pentru Informatica din mitanul secund, irosită de Ilaș, timișorenii au bifat una dintre cele mai importante ratări ale meciului în minutul 28: Florin Matei a tras în forță, de la distanță, Wellington a respins în față, însă Călugăreanu n-a găsit drumul spre poarta goală.

Ocaziile Informaticii s-au răzbunat în minutul 31. Căpitanul oaspeților, Constantin Burdujel, a speculat un nou moment de neatenție în jocul de construcție al gazdelor, a interceptat și l-a lansat pe Tudose, care n-a iertat din poziție unu contra unu cu Iancu.

Timișorenii, ajunși cu cuțitul la os, s-au aruncat în atac, iar în minutul 37, Stefan Rakic a lovit bara. Apoi, în minutul 36, a venit egalarea, grație unei reușite de excepție a lui Slobodan Janjic: șut de la distanță, în forță, direct în vinclul porții gălățene. Tot internaționalul sârb avea să marcheze și golul victoriei, cu un șut din lateral dreapta, în minutul 37, într-un moment în care Robert Lupu îndeplinea rolul de portar-jucător, pentru a aduce superioritate numerică pe faza de construcție.

Informatica Timișoara: Iancu – Janjic, Dobre, Lupu, Ilaș. Au mai intrat Milojevic, Rakic, Călugăreanu și Fl. Matei. Antrenor-jucător Robert Lupu

United Galați: Wellington Silva – Cireș, Burdujel, Tudose, Moldoveanu. Au mai intrat Apostol, Bagiu, Boubătrân, Hendrius Silva. Antrenor David Asandei.

Vă oferim, mai jos, o galerie foto de la meciul de aseară, realizată de Emanuel Titus Iliesi:

About Gabriel Toth

Leave a Reply