GALERIE FOTO: Agroland, succes în minimum de seturi cu Brașov; CSU Politehnica, învinsă de Satu Mare

Ieri a fost o zi plină pentru iubitorii voleiului timișorean. Ambele reprezentante ale orașului în Divizia A2 au evoluat pe teren propriu. Una caldă, alta rece, așadar, Agroland reușind să-și treacă în cont cel de-al doilea succes, din tot atâtea meciuri disputate, 3-0 cu CSU Bravol Brașov, în timp ce fetele de la CSU Politehnica au pierdut pentru a doua oară în sala din Circumvalațiunii, de astă dată în fața unei foste prim-divizionare, CSM Satu Mare, cu 1-3.

În sala „Mircea Albu”, fetele pregătite de Cerasella Șerban își propuneau să dubleze succesul de săptămâna trecută, de la Brașov, cu o primă victorie pe teren propriu, în fața celor de la CSM Satu Mare. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din teren pentru alb-violete, care au avut de pătimit de pe urma preluării, un capitol la care echipa a fost deficitară. Satu Mare a câștigat primele două seturi, la 18 și la 21, însă Poli a revenit, adjudecându-și setul al treilea, cu 25-23. Tot un set dus până la limită a fost și cel de-al patrulea, pe care ardelencele l-au câștigat la 23, violetele cedând la mare luptă șansa împingerii meciului în „decisiv”.

„Se vede în continuare lipsa de omogenitate. Din păcate, de această nici preluarea nu a venit în mâna ridicătorului pentru a putea juca. Slab, slab slab… Se poate spune că ne-am trezit destul de târziu, dar încă de la început preluarea nu a mers. Nici măcar în setul pe care l-am câștigat nu a mers. E valabil pentru ambele tabere, s-a punctat pe greșelile adversarilor, iar Satu Mare a avut mai mult noroc”, a declarat la final antrenoarea Politehnicii, Cerasella Șerban.

CSU Politehnica a evoluat în formula Iovanka Demian, Teodora Cotumbianu, Aryana Gădian, Alexandra Biriș, Maria Matei, Claudia Fantaziu, Carina Leș, Denisa Sfetescu (libero). Au mai intrat Sabina Morth, Diana Popa, Cristina Florea și Loredana Pașca.

***

Victorie, în schimb, pentru cealaltă reprezentantă a Timișoarei, ACS Agroland. Fetele pregătite de Dan Jitaru (care a utilizat exclusiv junioare!) s-au impus cu 3-0 în fața formației CSU Bravol Brașov, cu seturi câștigate la 19, 15 și 22.

„Am folosit numai junioare, singura senioară pe care o avem, Gabriela Constantin, a considerat că nu e necesar să o chinuim în acest joc. Brașovul a avut un grup de echipe foarte tinere, care în ciuda vârstei, a arătat un volei foarte bun. Au jucat bine și pe apărare, deci nu a fost un joc tocmai ușor, în ciuda a ceea ce arată tabela. A fost dificil, probabil și returul de la Brașov va fi la fel. Nu tratăm niciun adversar cu lejeritate, pentru că avem o echipă tânără, iar tinerețea este mână în mână cu fluctuațiile. Pe fetele noastre le ajută foarte mult liga secundă, sunt câteva echipe care au jucătoare mai titrate, iar acest lucru le ajută să crească în experiență”, a declarat la final Dan Jitaru.

Agroland Timișoara a câștigat în formula Natalia Preda, Karina Murariu, Larisa Vasilică, Petruța Orlandea, Ioana Ordean, Adelina Ungureanu, Adriana Melniciuc (libero). Au mai intrat Florina Murariu, Andreea Niță, Diana Păiușan și Romina Bolea.

Vă oferim mai jos o galerie foto de la jocul disputat în sala de sport a Facultății de Educație Fizică și Sport, realizată de Emanuel Titus Iliesi:

About Gabriel Toth

Leave a Reply