FOTO: Victorie prietenească pentru RCM Timișoara: 15-10 cu Saracens

rcm timișoara saracensRCM Timișoara a câștigat puternicul test susținut în această seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața formației secunde a londonezilor de la Saracens. A fost 15-10 pentru galben-albaștri, care au reușit să se impună mai ales pe grămadă, în fața unei echipe la care a fost integralist fostul jucător al timișorenilor, Cătălin Fercu.

Londonezii au început perfect meciul de pe „Dan Păltinișanu”, culcând balonul la prima incursiune în 22-ul timișorean, prin Mike Ellery, în minutul 3. Galben-albaștrii au restabilit însă extrem de rapid egalitatea, printr-o acțiune în viteză, purtată de Stephen Shennan, și finalizată de căpitanul Burcea. Gazdele au preluat conducerea pe tabelă în minutul 14, atunci când Viliami Moala a culcat pentru a doua oară balonul în terenul de țintă al englezilor, chiar pe centru, Calafeteanu având de îndeplinit o simplă formalitate în încercarea de a transforma eseul. Scorul primei reprize avea să fie însă stabilit de Saracens, care a mai punctat în minutul 33, prin eseul uverturei Nils Mordt, rămas netransformat.

Scorul de 12-10 a rămas întipărit pe tabela stadionului „Dan Păltinișanu” preț de exact o jumătate de oră. Abia în minutul 70, Gabriel Conache a reușit să o „dezmorțească”, transformând o lovitură de la aproape 40 de metri.

RCM Timișoara: Conache, Shennan, Tangimana, Kinikinilau, Moala, Umaga, Calafeteanu, Țăruș, Căpățână, Saulo, Popârlan, Lazăr, Morrison, Burcea, Carpo. Au mai intrat Mariș, Militaru, Malupo, Tănase, Dumitru.

Saracens Storm: Fercu, Perkins, Pampkin, Wilkins, Elleray, Mardt, Whiteley, Culverhouse, Taylor, Feather, Itoje, Bortha, O’Neill, Haukin, De Jager. Au mai intrat Adams, Walker, Lang, Teague, Clarke, Mallins și Morris.

 

Reacții la cald

 

„Ne bucurăm foarte mult de această victorie. Pentru noi, a fost mai mult o experiență de învățare. Am reușit să jucăm destul de bine, deși nu perfect. Am intrat destul de deconcentrați în meci, iar Saracens a profitat de acest lucru și a marcat extrem de repede. Am întâlnit o echipă foarte bună, de un nivel superior. Saracens are mulți jucători de calitate, mulți jucători talentați care vin din urmă. La rândul nostru, când suntem presați de o asemenea echipă, ne depășim și noi condiția și jucăm la un nivel mai înalt. Sper să avem parte de cât mai multe meciuri de acest gen. A fost puțin ciudat să îl vedem pe Fercu într-un alt tricou. Îl cunoaștem cu toții, nivelul lui a crescut foarte mult în ultimii ani și e o pierdere importantă pentru noi”. (Sosene Anesi, antrenor RCM Timișoara)

„Suntem dezamăgiți de faptul că am pierdut, dar trebuie să recunoaștem că Timișoara a reușit o prestație foarte bună, iar victoria lor e meritată. Au etalat un rugby de calitate, un stil foarte fizic, au stat bine pe grămadă în această seară, iar acest lucru le-a fost de foilos. Ne-am așteptat la un meci foarte greu, ne-am și pregătit ca atare pentru el. Ne bucurăm să vedem că Timișoara e atât de puternică din punct de vedere rugbystic. Au o echipă bună și cred că vor avea un sezon viitor foarte bun. Am fost mulțumiți de prestația lui Fercu. El încă mai învață schemele noastre, dar cred că a fost o oportunitate bună pentru el să joace din nou în tricoul lui Saracens. Așteptăm să vedem cum va progresa în perioada următoare”. (Don Barrel, antrenor Saracens Storm)

About Gabriel Toth

Leave a Reply