FOTO: Universitatea pierde dramatic primul meci al barajului de promovare

u-timisoara-tricolorul-ploiesti (9)

Universitatea Timişoara a fost la un pas de un rezultat mare, în primul meci al barajului de promovare de la Caransebeş, cu Tricolorul Ploieşti. Bănăţenii au revenit de la 0-2 la seturi şi au avut chiar minge de meci în decisiv, însă au sfârşit în cele din urmă învinşi, 2-3 la general.

Universitatea Timişoara era privită drept formaţia cu cele mai mici şanse la promovare, dintre cele patru calificate la barajul de la Caransebeş. Iar asta pe bună dreptate, atât Steaua, Ploieştiul, cât mai ales gazdele de la Banatul au ca obiectiv declarat accederea în Divizia A1. În aşteptarea unor vremuri mai bune şi a perfectării mutării secţiei de volei masculin sub egida UVT, Sorin Grădinaru şi ai său băieţi au descins pe pământ cărăşean cu gândul de a se agăţa de fiecare şansă, iar la sfârşitul turneului să revină acasă cu fruntea sus.

Formaţia din Ploieşti, cu o talie mai mare şi cu jucători experimentaţi în componenţă, a dominat primele două acte, pe care şi le-a adjudecat fără mari emoţii, cu 25-18 şi 25-16. La 0-2, Sorin Grădinaru le-a spus elevilor săi că nu mai au nimic de pierdut – după cum avea să mărturisească la final – iar aceştia au început să joace din ce în ce mai dezinvolt. Timişorenii au condus permanent în actul al treilea, pe care şi l-au adjudecat cu 25-21. Apoi, în setul 4, Ploieştiul a avut 8-6 la primul time-out tehnic, după care universitarii şi-au revenit rapid şi au preluat conducerea, pe care nu aveau să o mai cedeze, 25-21.

Actul decisiv a fost la fel de încărcat de dramatism precum primele patru. Prahovenii conduceau cu 8-4, însă bănăţenii au reuşit să revină din nou în joc, au preluat conducerea şi au avut chiar şi minge de meci, la 14-13. Tricolorul a egalat, iar apoi a preluat conducerea, la o preluare greşită a liberoului Toma, care n-a mai putut fi reparată de Dincă. În cele din urmă, formaţia ploieşteană a reuşit punctul câştigător, printr-un blocaj precis al lui Ion Velicu.

Universitatea Timişoara (antrenor Sorin Grădinaru): Eric Reitmayer, Cătălin Ungureanu, Albert Balint, Dragoş Unguraş, Sorin Schiesz, Robert Vîrlan, Bogdan Toma (libero). Au mai intrat Lucian Bădiceanu, Vlad Stănoiu, Cristian Bălulescu, Daniel Dincă şi Alin Flonta.

Tricolorul LMV Ploieşti (antrenor Marian Anton): Bogdan Mehedinţeanu, Adrian Grigore, Ion Velicu, Răzvan Bogdan, Sergiu Marinca, Răzvan Purice, Alexandru Călin (libero). Au mai intrat Ion Andrei, Mihai Lazăr şi Mădălin Marincu. Rezervă neutilizată: Mihai Adam.

S. Grădinaru: “Obiectivul nostru e să ne respectăm pe noi”

La finalul partidei, Sorin Grădinaru şi-a felicitat băieţii pentru dăruirea de care au dat dovadă, neascunzând însă faptul că e mâhnit de această înfrângere, care le putea fi la un moment dat la îndemână elevilor săi.

“Am reuşit să jucăm de la set la set mai bine. La noi e foarte greu să găseşti sextetul care să te ducă la victorie. S-a şi văzut, am efectuat foarte multe schimbări până am găsit formula care să etaleze un volei de calitate şi să ne putem bate cu adversarul de la egal la egal. Sunt marcat de trăirile pe care le-am avut în această partidă. Am revenit totuşi de la 0-2 şi de la 4-8 în setul decisiv, am avut 14-13 şi am pierdut finalmente cu 14-16, deci, vă daţi seama, e destul de dureros. Nu am ce să le reproşez băieţilor. Bădiceanu pot spune că a întors soarta jocului, dar în setul 5, lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. La 4-8 l-am scos şi l-am introdus pe Unguraş, care e mult mai experimentat şi a reuşit să ducă echipa până la finalul setului, pe care am fost foarte aproape să îl câştigăm. Sunt mâhnit că am pierdut, dar în acelaşi timp foarte mulţumit, pentru că şi-au respectat condiţia şi de aceea îi felicit din tot sufletul”, a declarat la final Sorin Grădinaru.

Antrenorul Universităţii şi-a reiterat declaraţia de dinaintea turneului, spunând că echipa sa are a patra şansă la promovare, iar asta în primul rând din cauza bugetului.

“Am mai spus-o, am venit aici în postura de outsideri. Fiecare dintre cele trei adversare îşi doresc promovarea, lucru declarat înainte de începerea turneului. Din păcate, la noi lucrurile nu stau chiar aşa, dar obiectivul nostru e să ne respectăm în primul rând pe noi şi cred că am făcut acest lucru în jocul de astăzi”, a mai spus Grădinaru.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply