FOTO: Spre Divizia C! ASU Politehnica ia o opțiune serioasă pentru promovare

ASU Politehnica a trecut clar, cu 5-1, de Voința Lupac, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a. Pe un stadion „Știința” mai plin ca niciodată în ultimii ani (aproximativ 5.000 de spectatori), alb-violeții lui Sorin Brîndescu și-au demonstrat valoarea și pregătirea fizică superioară „croaților”, scorul final fiind chiar blând față de cele întâmplate în teren, cel puțin în partea secundă.

Startul de meci a venit însă ca un duș rece pentru alb-violeți, care s-au văzut conduși din minutul 3, atunci când Mezin l-a surprins pe Burtic cu un șut la vinclu, de la 22 de metri. Treptat, ASU Politehnica a pus stăpânire pe joc, reușind egalarea în minutul 17, prin golgheterul din campionat, Tavi Drăghici, care a înscris la capătul unei acțiuni personale. Acesta avea să rămână scorul și la pauză, deși „croații” începuseră să dea deja primele semne de oboseală încă de prin minutul 30.

Oaspeții au căzut complet fizic în repriza a doua, atunci când alb-violeții au lansat atac după atac spre poarta apărată de Petruț. Amfitrionii au preluat conducerea în minutul 60, atunci când nou-intratul Adi Ilie a împins în plasă o minge respinsă în față de portarul oaspete, după un șut al lui Drăghici. Avansul poliștilor s-a dublat două minute mai târziu, atunci când Ghinescu a marcat spectaculos, cu un șut din afara careului, lateral dreapta, o fază pe care căpitanul Naidin a judecat-o perfect, aplecându-se pentru a nu intra pe traiectoria balonului.

4-1 s-a făcut în minutul 83, atunci când s-a și schimbat raportul numeric, fundașul dreapta al oaspeților, Costachi, văzând direct cartonașul roșu, pentru un fault din poziție de ultim apărător la Budur. Drăghici a transformat apoi cu sânge rece de la punctul cu var. Scorul final a fost stabilit în minutul 86, atunci când proaspăt intratul Feraru a săltat o minge peste întreaga linie de apărători a cărășenilor, Gălan a ajuns balonul aproape de linia de fund, l-a trimis peste portar, iar colegul său din defensivă, Gavriluță, a avut de îndeplinit o simplă formalitate de pe linia porții.

Tavi Drăghici ar fi avut șansa de a închide „setul”, în minutul 89, atunci când s-a aflat din nou față în față cu Petruț, de la punctul cu var, după hențul comis de Domondi în propria suprafață de pedeapsă. Golgheterul polist a încercat însă o execuție pretențioasă, „scărița” sa fiind ghicită de goalkeeperul formației din Lupac.

Chiar și așa, ASU Politehnica e cu un picior în Liga a III-a, după 5-1, returul fiind programat sâmbăta viitoare, de la ora 17.30, la Lupac.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Rebenciuc, Naidin (cpt.) – Ghinescu, Stancu, Vucea – Drăghici. Au mai intrat Ilie, Budur, Filimon și Feraru.

Voința Lupac (antrenor-jucător Boșco Vișatovici): Petruț (cpt.) – Costachi, Vișatovici, Domondi, Oncică – Mezin, Lazarovici, Târbăț, Strein – Marta, C. Moți. Au mai intrat Loba, Creangă și Nicolici.

Reacții la cald

„Am jucat foarte lent în prima repriză, am fost previzibili și nu am avut agresivitatea de care aveam nevoie. După pauză, a fost cu totul altceva. E drept, Lupacul a căzut fizic, dar și noi am schimbat ritmul, am adus mingea în margine și în fața porții, reușind să și finalizăm. Pe Burtic nu l-am certat. L-a surprins acea minge, dar nu l-am certat, nu mai avea rost să dăm filmul înapoi. Oricum luasem gol, trebuia să ne concentrăm pe faza de finalizare. În schimb, lui Drăghici i-am făcut observație pentru modul în care a executat al doilea penalti. Mai avem returu, dar cred că promovarea este, în mare parte, jucată”. (Sorin Brîndescu, antrenor ASU Politehnica)

„Am vorbit și cu băieții înainte de meci, am întâlnit un adversar puternic, cu jucători de valoare. Și-au dovedit valoarea în teren. Cât ne-au ținut bateriile, am stat bine. Noi avem jucători care au venit la meci direct de la lucru. Asta e potența noastră în momentul de față. Atâta putem, atâta am făcut. Nu pot decât să-i felicit pe băieții mei, să felicit adversarul pentru jocul prestat, să felicit lumea aceasta pentru ce face pentru Timișoara. Le urez în continuare baftă, merită tot ce e mai bun, pentru acest oraș și pentru suporterii aceștia. Și fotbaliștii au dat dovadă de caracter, formează o echipă foarte, foarte bună. La noi, e vorba despre lipsă de pregătire. Mai avem un meci, noi încercăm să jucăm cât mai bine, să ne mulțumim și fanii noștri, dar eu zic că, în mare parte, Poli Timișoara e promovată”. (Boșco Vișatovici, antrenor-jucător Voința Lupac)

Foto: Robert Dohar

About Gabriel Toth

Leave a Reply