FOTO | Jungla crește în jurul „leoparzilor”

Dezolant, sinistru și, în același timp, revoltător. Doar așa poate fi descrisă starea în care se regăsește una dintre cele mai vechi arene ale orașului, stadionul „CFR”. Un spațiu istoric, în care se joacă fotbal de peste un secol, a fost invadat de bălării, după ce toate proiectele de reamenajare a tribunelor s-au dus pe apa sâmbetei.

Vorbim despre un stadion pe care se joacă încă fotbal, și se joacă mult, nu despre un spațiu abandonat. Aici, din toamnă, se va juca fotbal de Liga a III-a. Se mai joacă și-n „D”, și în „Municipiu”. Totul într-un decor dezolant.

Tribuna a II-a a stadionului „CFR”, cea dinspre oraș, a rămas pe jumătate demolată. Iar în spațiile care o dată serveau drept vestiare, dușuri și saună, astăzi cresc buruieni înalte chiar de câțiva metri. Construcția a început să fie dărâmată în urmă cu doi ani, atunci când echipei de rugby i s-a dat „verde” pentru amenajarea unei arene proprii pe actualul teren II. În proiect, se vorbea despre o tribună comună, atât pentru CFR, cât și pentru RCM. Proiectul s-a oprit la ordinul proprietarului arenei, Regionala CFR, iar de atunci totul a rămas pe loc.

De-a dreptul rușinos! Un stadion pe care s-au disputat 10 sezoane de primă divizie. Care gemea de lume, venită să-l vadă pe fostul ripensist Pavlovici, să vadă driblingurile lui Reuter sau Ritter și, mai târziu, respingerile lui Chimiuc, golurile lui Manolache, disciplina de fier impusă de Tache Macri.

Un stadion care spune multe despre starea generală a infrastructurii sportive din Timișoara post-decembristă. În vreme ce la conferințele de presă se prezintă cu fast proiecte futuriste, ale unor campusuri sportive „unice în Europa”, „leoparzii” au în sfârșit parte de „jungla” lor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply