Fotbal american pe „Dan Păltinișanu”! RoBowl 2014 va fi organizat la Timișoara

paltinisanu front

Premieră pe stadionul „Dan Păltinișanu”. În 5 și 6 iulie, Timișoara va găzdui faza finală a Campionatului Național de Fotbal American, RoBowl 2014. Orașul de pe Bega are astfel șanse mari să se încununeze cu un titlu național și în această disciplină, cei de la 89ers fiind văzuți drept principalii favoriți la trofeul suprem.

După ce a făcut loc rugby-ului, stadionul „Dan Păltinișanu” va găzdui, în premieră, și meciuri de fotbal american. Pe cea mai încăpătoare arenă a orașului se vor întrece cele mai bune patru cluburi din țară, în cadrul RoBowl 2014.

Timișoara 89ers, în calitate de gazdă a evenimentului, își dorește adjudecarea în premieră a titlului național în această disciplină. Anul trecut, bănățenii au ajuns în finala disputată pe Cluj Arena, dar au pierdut în fața localnicilor de la Crusaders. După cum au arătat lucrurile în primele etape ale acestui sezon, 89ers par favoriți la adjudecarea trofeulu, reușind să se impună pentru prima oară în fața clujenilor, la 18 mai, cu 14-8.

RoBowl 2014 se va disputa în 5 și 6 iulie, prima zi fiind rezervată finalei mici, urmând ca în ziua următoare să se decidă noua campioană. Timișoara 89ers promite, pentru perioada următoare, o serie de acțiuni care să promoveze fotbalul american și evenimentul în sine.

About Gabriel Toth

Leave a Reply