Floretiștii de la CSU Poli și-au încheiat aventura la Campionatul European U23 de la Plovdiv

ana-boldor-maria-boldor-anca-saveanu-malina-calugareanu2

Polista Ana Boldor (prima din stânga) s-a clasat pe locul 6 cu echipa de floretă a României la Campionatul European U23 de la Plovdiv. (Foto: frscrima.ro)

Floreta – arma care a adus primul titlu olimpic pentru scrima românească (prin timișoreanul Ionel Drâmbă, în 1968, la Ciudad de Mexico) rămâne în suferință. Iar rezultatele pe plan internațional confirmă acest con de umbră pe care floreta din țara noastră îl traversează de mai bine de un deceniu și jumătate. În aceste zile, în Bulgaria, la Plovdiv, se desfășoară Campionatul European de tineret (U23), acolo unde floretiștii din țara noastră au obținut clasări departe de zona medaliilor. Printre participanții la competiția din țara vecină s-au numărat și doi sportivi de la secția de scrimă a CSU Politehnica Timișoara, Ana Boldor și Benjamin Bodo.

Duminică, în prima zi a întrecerii continentale de la Plovdiv, au intrat în scenă floretistele României, în concursul individual. Cea mai bună clasare pentru tricolore a reușit stelista Maria Boldor, locul 13, urmată de colega ei de club, Mălina Călugăreanu, pe 19. Ana Boldor, de la CSU Poli Timișoara, a încheiat concursul pe 23, în vreme ce Anca Săveanu, legitimată tot la CSA Steaua, s-a clasat pe 28.

În concursul masculin de floretă, România a înscris doar doi sportivi, cea mai bună clasare izbutind Benjamnin Bodo, locul 27. O clasare totuși onorabilă, având în vedere că vorbim despre un sportiv în vârstă de doar 18 ani. Sătmărean la origine, Bodo s-a transferat recent la CSU Poli Timișoara, fiind considerat unul dintre cei mai promițători tineri floretiști din țară. Tot în concursul individual de floretă, clujeanul Bogdan Dascălu s-a clasat pe locul 32.

În concursurile pe echipe, România a participat doar la feminin, unde a reușit să se claseze pe locul 6, dintr-un total de 7 națiuni participante. În optimile de finală, fetele pregătite de Petre Ducu au pierdut la limită în fața Ungariei, 41-42, fiind apoi repartizate în grupa locurilor 5-8, pentru meciurile de clasament. Tricolorele au profitat de faptul că s-a înscris un număr impar de echipe în această probă și s-au calificat din oficiu în finala pentru locul 5, pe care aveau să o piardă însă detașat în fața Germaniei, 34-45.

Astăzi e ultima zi de concurs la Plovdiv, în program figurând și proba de floretă masculin pe echipe, însă România nu se află printre participante.

About Gabriel Toth

Leave a Reply