Eșec drastic la Tbilisi pentru „stejari”, cu șase titulari de la Timișoara Saracens

1511365_10154046846583270_7431561953880120216_nNaționala de rugby a României a suferit astăzi cea mai drastică înfrângere din istoria confruntărilor cu Georgia. „Stejarii” au fost învinși, pe stadionul Dinamo din Tbilisi, cu 38-9, la capătul unui joc controlat de gruzini și în care greșelile la fazele de fixare au atârnat greu în exprimarea tricolorilor.

Georgia a pornit „tăvălugul” încă din start, reușind să beneficieze, la doar câteva zeci de secunde de la lovitura de start de o tușă în apropierea terenului de țintă al României. Tabela s-a modificat pentru prima oară în minutul 3, atunci când, tot în urma unui mol de margine, Peikrishvili a găsit momentul perfect de evadare și a culcat balonul dincolo de linie. Transformarea exactă a fundașului Kvirikashvili a urcat scorul la 7-0 pentru „Lelos”.

„Stejarii” au dat prima replică în minutul 13, prin Florin Vlaicu, jucătorul lui Calvisano transformând o lovitură de pedeapsă dintr-o poziție deloc simplă, în ciuda corului de huiduieli de pe stadionul Dinamo din Tbilisi. Deși în inferioritate numerică, Georgia și-a continuat asaltul spre 22-ul timișorean, reușind să marcheze un nou eseu, în minutul 18, prin Todula, după o pasă peste linii. Au urmat momente mai bune de joc ale României, fructificate prin două lovituri de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu, scorul devenind 12-9 în favoarea gruzinilor. Finalul primei reprize a aparținut însă tot gazdelor, care au reușit al treilea eseu în minutul 38, din nou prin Peikrishvili, urmat de această dată de transformarea lui Kvirikashvili, care a stabilit scorul la 19-9 la pauză.

Georgia a început fulminant și mitanul secund, iar în minutul 43 a marcat al patrulea eseu, prin aripa Pruidze, după o fază purtată de Kvirikashvili. Cel din urmă a adus și conversia de două puncte, astfel că scorul a urcat la 24-9. „Stejarii” n-au reușit să ofere o replică pe măsură, continuând pe linia din prima repriză, cu greșeli repetate în momentele de fixare. Pe acest fond, Georgia a continuat să-și mărească avantajul. A cincea încercare a gruzinilor a venit în minutul 59, când Nemsadze a înscris, după o fază prelungită de atac, urcând scorul la 31-9. Rezultatul final a fost stabilit în chiar ultimul minut de joc, prin eseul reușit de Gorgodze și transformat de nou-intratul Malaghuradze.

În jocul de la Tbilisi, selecționerul Lynn Howells a apelat la șase jucători de la Timișoara Saracens din primul minut: Eugen Căpățână, Valentin Popârlan, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Jody Rose și Paula Kinikinilau. Pe parcurs a intrat și Andrei Rădoi, care a început meciul din postura de rezervă.

Iată componența echipelor ce s-au înfruntat astăzi, la Tbilisi:

Georgia: 1.Mikhail Nariashvili (Montpellier), 2.Jaba Bregvadze (Worcester), 3.Anton Peikrishvili (Bayonne), 4.Giorgi Chkhaidze (Lille), 5.Giorgi Nemsadze (Tarbes), 6. Shalva Sutiashvili (Angloulem)-C, 7.Mamuka Gorgodze (Toulon), ), 8.Beka Gorgadze (Mont-de –Marsan), 9.Vasil Lobzhanidze (Armazi),10.Lasha Khmaladze (Lelo Saracens), ), 11.Sandro Todua (Lelo Saracens), 12.Tamaz Mchedlidze (Agen), 13.David Kacharava (Yenisey), 14.Giorgi Pruidze (AIA Kutaisi), 15.Merab Kvirikashvili (Montlucon)
Rezerve: 16.Shalva Mamukashvili (Glasgow), 17.Kakha Aseishvili (Brive), 18.Levan Chilachava(Toulon) 19.Kote Mikautadze (Toulon), 20.Lasha Lomidze (Beziers), 21.Giorgi Begadze(Kochebi), 22.Lasha Malaghuradze (Kochebi), 23.Giorgi Aptsiauri (Army)

România: 1.Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 2.Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), 3.Paul Rusu (Știința Baia Mare), 4.Valentin Popârlan(Timișoara Sracens), 5.Johan Van Heerden(Știința Baia Mare), 6.Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 7.Viorel Lucaci (Steaua București), 8.Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 9.Valentin Calafeteanu( Timisoara Saracens), 10.Jody Rose (Timișoara Saracens), 11.Adrian Apostol (Știința Baia Mare), 12.Florin Vlaicu (Calvisano), 13.Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), 14.Florin Ioniță (Steaua București),15.Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare)
Rezerve: 16.Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17.Mihai Dico (Știința Baia Mare), 18.Cosmin Manole (Dinamo București), 19.Marius Antonescu (Tarbes), 20.Vlad Nistor (Castres), 21.Tudorel Bratu (Dinamo București), 22.Ovidiu Melniciuc (Univesitatea Cluj), 23.Marian Ispir (CSM Olimpia București)

Foto: frr.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply