Erik Lincar a lăudat nivelul meciului cu Politehnica: „Nici noi, nici Poli nu ne merităm locurile din clasament”

untitledimg_4918img_491818020165472-x-3648-4918

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Luceafărul Oradea a avut un ultim sfert de oră de excepție pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de unde a plecat cu toate cele trei puncte după disputa cu Politehnica Timișoara. Condusă din minutul 10, după golul fabulos al lui Birău, gruparea bihoreană a întors complet cursul jocului spre final, semnalul fiind dat de eliminarea căpitanului polist, Laurențiu Telescu. O victorie cu 3-1 pentru formația de pe Crișul Repede, în care tehnicianul Erik Lincar remarcă, în primul rând, eficacitatea din atac a jucătorilor săi, care în decurs de 15 minute pe Bega au marcat trei sferturi din totalul golurilor reușite în primele opt etape.

„Sunt foarte fericit, nu neapărat pentru rezultat, cât pentru reușitele noastre, trei la număr. Noi, în primele opt etape, am marcat doar patru goluri, marea noastră problemă era că nu reușeam să înscriem, astfel că ne era destul de dificil să câștigăm. Cred că am etalat un joc de un înalt nivel, mai ales în repriza a doua, dar și în prima parte am avut golul gazdelor, venit după o execuție fenomenală. Am echilibrat apoi jocul, am încercat să ne creăm ocazii, să marcăm, pentru că așa cum spuneam și înaintea jocului, trebuie să mergem să câștigăm oriunde. Nu trebuie să ne fie frică de niciun adversar, aceasta e filosofia mea”, a declarat Erik Lincar, la finalul jocului de ieri, de la Timișoara.

Tehnicianul care a preluat Luceafărul în urmă cu patru etape consideră că niciuna dintre cele două combatante de ieri nu se identifică prin clasările modeste din prezent.

„Îmi pare rău pentru această echipă frumoasă a Timișoarei. Firește, doar pentru acest meci, pentru că ei au puncte în clasament, sunt sigur că vor reuși să mai strângă puncte. Am și urmărit jocul cu cei de la Brașov, în care chiar aveau șansa să câștige. Sunt convins că nici noi, nici Poli nu ne merităm jocurile din clasament, pentru că am văzut jocuri mult mai slabe făcute de echipe… să le numesc mai titrate. Eu zic că jocul a fost frumos, spectaculos, cursiv, au fost ocazii la ambele porți. Felicit ambele echipe”, a mai spus Lincar.

Tehnicianul originar chiar din Oradea, revenit după aproape două decenii pe meleagurile natale, speră ca aceste trei goluri înscrise la Timișoara să reprezinte descătușarea de care avea nevoie echipa sa.

„Acest moment trebuia să vină odată și-odată! Jocul nostru a fost mereu consistent, chiar și înainte să vin eu la echipă. Țin minte că la Satu Mare am avut patru ocazii singuri cu portarul și n-am marcat, iar apoi am încasat acel gol antologic, de la 45 de metri și am pierdut. Am și intrat în istoria rușinoasă a fotbalului, deoarece am jucat cu doi oameni în plus și am pierdut. Apoi, am jucat cu Dunărea Călărași, unde am condus și am fost egalați cu cun autogol în minutul 90… o acțiune foarte frumoasă a fundașului meu. Vă dați seama, toate aceste lucruri afectează moralul echipei. Marți, eu spun că UTA nu a fost este noi, dar a fost o fază venită din aut în urma căreia am luat gol. Chiar și la Timișoara a fost o fază asemănătoare, pe finalul primei reprize. Problema noastră a fost, cum spuneam, în fața porții adverse”, a mai spus Lincar.

Erik Lincar s-a născut la Oradea, la 16 octombrie 1978, însă la nivel de seniori nu a apucat să evolueze în orașul natal. Crescut la Viitorul Oradea, a efectuat un sezon (1996/1997) de juniorat în Franța, la Girondins Bordeaux. Au urmat, în cariera sa, Steaua București, Panathinaikos, Akratitos (ambele Grecia), Amkar Perm (Rusia), FC Național, Concordia Chiajna și Prefab Modelu. Are în palmares și cinci selecții în echipa națională a României, în anii 1999 și 2000.

About Gabriel Toth

Leave a Reply