Emanuel Israel, debut cu gol la ACS Poli


Emanuel Israel a disputat miercuri primul său meci pentru ACS Poli și a lăsat o impresie plăcută. Nigerianul în vârstă de 17 ani a deschis scorul în amicalul cu Ripensia și spune că va avea răbdare atât cât e nevoie până să fie înregimentat la prima echipă a alb-negrilor.

Jucătorul crescut la academia lui Emmanuel Amuneke spune că meciul cu Ripensia a fost foarte util pentru el, deoarece a reușit să ia un prim contact cu stilul fotbalului din România. „Vreau să mulțumesc clubului pentru că mi-a oferit posibilitatea să evoluez într-un asemenea joc. E primul meu joc în România. Fotbalul aici e foarte bun, e bazat pe forță și pe tactică. Mi-a fost util acest meci, deoarece e important să am puțină experiență, să mă obișnuiesc cu fotbalul de aici”, a declarat Israel, cel care a deschis scorul în amicalul de pe „Electrica”.

Tânărul fotbalist nigerian speră că evoluția sa din meciul cu Ripensia l-a convins pe Vali Velcea să-l țină în continuare sub observație, deși e convins că ar putea trece mult timp până să devină o soluție reală pentru prima echipă.

„Îmi doresc să joc la Timișoara. Cred că e cel mai bun loc să-mi încep cariera, pentru că e un club puternic. Am văzut patru jocuri de campionat, jocuri foarte bune. Totul e fantastic aici și mă simt bine la Timișoara. Mai am multe lucruri de învățat, am nevoie de timp. Am doar 17 ani, încă trebuie să mă pregătesc și poate într-un an sau doi voi fi util și primei echipe.Nu știu dacă i-am convins pe antrenori cu acest meci, dar trebuie să spun că am dat tot ce am putut”, a mai spus Israel.

Valentin Velcea a fost plăcut impresionat de agilitatea și determinarea tânărului fotbalist, dar spune că statutul său de extracomunitare constituie un impediment în semnarea lui.

„A fost important să vedem la lucru și acest tânăr jucător, pentru că una e să-l vezi la antrenamente și altceva e să joace. Are ceva calități și o determinare mai aparte față de noi, românii. Din păcate, e extracomunitar și trebuie să ne încărcăm financiar. Trebuie să-i asigurăm cazare, masă și alte lucruri care constituie un impediment în calea transferului”, a declarat Velcea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply