Dragoș Andrei: „Atmosfera de la Timișoara e mai bună decât cea de la națională”

Dragoș Andrei a revenit săptămâna trecută la Timișoara, după două luni în care a luptat în preliminariile Campionatului European din 2013, cu echipa României. Fundașul în vârstă de 25 de ani e nemulțumit de faptul că nu a evoluat foarte mult în cele opt meciuri din grupa de calificare, însă speră să realizeze mult mai mult în sezonul viitor la echipa de club.

Dragoș Andrei a fost singurul baschetbalist de la BC Timișoara convocat de selecționerul Mladen Ostojic la echipa națională, pentru sesiunea de calificare la Campionatul European din 2013 ce s-a desfășurat în această vară. Fundașul „leilor” a avut puține apariții în modesta campanie a tricolorilor, care au ocupat ultimul loc în grupa D, cu o singură victorie.

„Cred că au fost cele mai lungi două luni din viața mea. A fost greu, foarte obositor, am avut niște deplasări cumplite. Din păcate, n-am terminat așa cum ne-am fi dorit, n-am avut decât o victorie în șase meciuri. Se putea mai mult, dar așa a fost să fie. N-are rost să mă ascund și să spun că sunt mulțumit de cât am jucat, mi-aș fi dorit să joc mai mult. Dar asta a fost decizia antrenorului, nu am ce să fac altceva decât să mă conformez”, a declarat Dragoș Andrei, cel care a bifat doar 80 de minute din 320 posibile în această campanie de calificare.

Baschetbalistul în vârstă de 25 de ani s-a întors săptămâna trecută la Timișoara și a urmărit prestația colegilor săi în turneul de la Porec. Fundașul „leilor” mărturisește că a găsit pe Bega o atmosferă mult mai bună decât cea de la echipa națională și speră să recupereze cât mai repede pregătirea de vară pe care a ratat-o. „Mi-am regăsit mulți dintre prieteni la Timișoara. Aici e o atmosferă mult mai bună decât cea de la lot. Nu i-am văzut pe băieți la lucru decât în meciurile din Croația și încă nu îmi pot face o idee exactă. Săptămâna viitoare vom organiza un turneu la Timișoara și probabil atunci vom ști exact unde ne aflăm.Îmi e puțin greu, mă simt obosit, nu am avut prea multe zile de pauză. Dar asta este, sper să recuperez din mers”, a mai spus Andrei.

Dragoș Andrei e încrezător că în sezonul 2012/2013, BC Timișoara va cuceri măcar un trofeu. „Așa cum am spus după finalele de anul trecut, sper să aducem măcar un trofeu la Timișoara. Sper să fie adevărat tot ce se spune despre noi, că am fi mai puternici decât în sezonul trecut, însă trebuie să demonstrăm pe teren acest lucru”, a conchis fundașul născut la Râmnicu Vâlcea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply