Două debuturi în alb-violet la Racovița: „De 18 ani n-am mai trăit așa ceva”

varga visan
Partida câștigată de ASU Poli duminică, la Racovița, a prilejuit două debuturi oficiale în formația alb-violetă. Titi Varga a revenit cu succes după accidentarea ce l-a ținut mai bine de o lună departe de teren și a rezistat 90 de minute în duelul cu liderul seriei, în ciuda celor 48 de ani ai săi. Pe final, atacul timișoreana primit forțe proaspete prin introducerea lui Vlad Vișan, jucător legitimat în săptămâna premergătoare meciului.

Suporterii alb-violeți au așteptat până în runda a cincea a returului pentru a-l vedea pe legendarul Titi Varga într-un meci oficial pentru ASU Poli. Fotbalistul în vârstă de 48 de ani a evoluat în centrul liniei mediene, servindu-și colegii din avanposturi cu pase utile. La final, „Piticul” s-a bucurat alături de suporterii alb-violeți, mărturisind că au trecut ani buni de când nu a mai trăit asemenea senzații pe terenul de fotbal.

„Fără să exagerz, sunt vreo 18 ani de când n-am mai trăit așa ceva. Sunt foarte bucuros că m-am întors la culorile adevărate ale Politehnicii. De asemenea, sunt bucuros că ni s-a alăturat și Paul Codrea, avem un staff tehnic foarte bun și ne dorim să formăm o echipă mare aici, să urcăm în fiecare an câte un eșalon”, a declarat Titi Varga, după meciul de la Racovița.

„Piticu” e de părere că jucătorii echipei gazdă au fost puțin copleșiți de atmosfera din jurul terenului. „Noi sperăm să se mai încurce Racovița până la final. Noi am mers pe terenul lor doar cu gândul la victorie. Sincer să fiu, i-am simțit puțin timorați în teren pe cei de la Racovița. Cu siguranță, așa ceva nu s-a mai văzut niciodată în istoria comunei. Galeria ne-a dat un impuls, a fost al 12-lea jucător”, a mai spus Varga.

Legendarul fotbalist al lui ASU Poli a rezistat 90 de minute în teren la Racovița, asta deși n-a efectuat decât trei antrenamente de la începerea returului de campionat. „Mi-a fost puțin greu, pentru că vin după o accidentare. Anul trecut am suferit o operație la menisc, mi-am revenit, dar apoi în iarnă am suferit o contuzia la un meci de minifotbal, care m-a ținut pe tușă o lună. Chiar dacă n-am făcut decât trei antrenamente, n-a fost o problemă să vin la Racovița și să joc 90 de minute”, a spus Varga.

În minutul 85 al derby-ului de promovare, autorul unicului gol al întâlnirii, Ciprian Nicolaie, a fost înlocuit de cel mai proaspăt component al grupării alb-violete, Vlad Vișan. În vârstă de 22 de ani, noul atacant al lui ASU Poli a fost crescut la LPS Banatul și Poli Timișoara, evoluând la echipele satelit ale grupării alb-violete în anii trecuți, în ligile a III-a și a IV-a. Fost internațional de juniori, Vlad Vișan a demonstrat că are certe calități, în scurtul timp petrecut pe gazon având câteva incursiuni periculoase către poarta lui Sfetescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply