Doi rugbyști de la Timișoara Saracens reușesc eseuri în două zile diferite în fața Uruguayului

DSC_8295Naționala de rugby a României a obținut o victorie categorică, 40-0, în al doilea meci disputat la actuala ediție a World Rugby Nations Cup, în compania reprezentativei Uruguayului. Meciul s-a jucat însă în decurs de două zile, fiind întrerupt aseară, din cauza ploii torențiale, spre finalul primei reprize, și reluat astăzi după-amiază, însă nu fără emoții.

România a început în forță aseară meciul cu Uruguay, iar fostul taloner al Timișoarei, Otar Turashvili, a semnat primul eseu al „stejarilor” în minutul 6, iar Vlaicu a adus cele două puncte suplimentare, dintr-o poziție dificilă. Același Vlaicu a modificat din nou tabela în minutul 11, dintr-o lovitură de pedeapsă din zonă centrală, pentru ca apoi aripa de la Timișoara Saracens, Stephen Shennan, să reușească al doilea eseu, în minutul 20. Conversia de două puncte a lui Vlaicu urca scorul la 18-0, aceasta fiind și ultima modificare de tabelă a serii pe „Arcul de Triumf”.

Ploaia s-a întețit, iar descărcările electrice care se produceau tot mai aproape de arena bucureșteană l-au determinat pe arbitrul de centru, argentinianul Damien Schneider, să oprească partida preț de 30 de minute, așa cum prevede Manualul Turneului, în minutul 28. Jucătorii s-au întors de la vestiare după o jumătate de oră, însă jocul n-a mai continuat decât șapte minute, Schneider fluierând din nou întreruperea, tot din cauza capriciilor vremii. Ulterior, oficialii și antrenorii celor două echipe au convenit ca meciul să se reia astăzi, la ora 15, de la scorul de 18-0 pentru România.

Și totuși, în București a plouat și astăzi, punându-se la un moment dat problema unei noi amânări. Norii au ocolit însă de-a binelea stadionul din vecinătatea Parcului Herăstrău, astfel că jocul a fost dus la bun sfârșit, fără alte întreruperi. Chiar dacă din primul mitan mai erau de jucat doar câteva minute, tricolorii au mai produs o modificare a tabelei, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu în minutul 37.

Prima jumătate s-a încheiat, așadar, cu 20-0 pentru „stejari”, care în mitanul secund au reușit să-și dubleze zestrea de puncte. Primele puncte ale reprizei a doua le-a adus un alt jucător de la Timișoara Saracens, Dorin Lazăr, în minutul 61. Peste alte șapte minute, Otar Turashvili a recidivat, reușind a doua sa încercare din această partidă, însă nici aceasta nu a fost transformată. Tabela s-a închis în minutul 74, atunci când Sabin Strătilă a reușit al cincilea eseu al României, iar Tudorel Bratu a adus conversia de două puncte.

S-a încheiat 40-0 în favoarea României, care va juca sâmbătă cu trofeul pe masă ultima partidă din cadrul turneului, contra Argentina XV.

În jocul cu Uruguay, au evoluat din primul minut nu mai puțin de opt jucători de la Timișoara Saracens. E vorba despre Gigi Militaru, Dorin Lazăr, Stelian Burcea (care a fost și căpitanul „stejarilor”), Valentin Calafeteanu, Jody Rose, Jack Umaga, Stephen Shennan și Cătălin Fercu. Lor li se mai adaugă alți doi jucători de la campioana României, Andrei Rădoi și Valentin Popârlan, care au început meciul din postura de rezerve.

About Gabriel Toth

Leave a Reply