Diana Bulimar, încrezătoare înaintea Campionatelor Europene de la Sofia

echipa11

Gimnastele din lotul de senioare al României numără cu inima cât un purice orele rămase până la startul primei competiții de mare anvergură a acestui an, Campionatele Europene de la Sofia. Printre ele, și timișoreanca Diana Bulimar, care s-a arătat extrem de încrezătoare, deși specialiștii consideră că subdiviziunea din care fac parte tricolorele e cea mai disputată.

Joi încep calificările la senioare, în cadrul Campionatului European de la Sofia, România fiind repartizată în subdiviziunea 4, considerată de specialiști ca fiind cea mai echilibrată. Iar asta pe bună dreptate, Rusia, Germania, Spania, Franţa, Marea Britanie, Italia și Belgia făcând concurență directă gimnastelor tricolore.

Pentru Diana Bulimar, Campionatele Europene din Bulgaria reprezintă o șansă de reconfirmare a formei bune arătate anul trecut. Timișoreanca e convinsă că ea și colegele sale vor fi în prim-planul competiției, deși admite că nu va fi ușor. „Suntem o echipă, iar noi avem, totodată, și datoria de a fi una lângă alta, de a ne susține reciproc. Nu cred că este mai greu ca la alte campionate, acolo unde am urcat pe podium. Dacă ne facem treaba așa cum am exersat la antrenamente, atunci sunt convinsă că totul va fi bine…”, a declarat Diana Bulimar site-ului oficial al Federației Române de Gimnastică.

Antrenorul Octavian Bellu așteaptă la rândul său, de la Diana Bulimar și Larisa Iordache, să își conducă mai tinerele colege spre performanță. „A fost o repetiție satisfacătoare, într-o ambianță cu totul deosebită și diferită de sălile de antrenament. Avem o echipă total schimbată față de Bruxelles, prin plecarea Sandrei Izbașa și Cătălinei Ponor, ceea ce înseamnă că cele care au venit în locul lor trebuie să-și dovedească potențialul, să simtă că este timpul lor. Cu Larisa Iordache și Diana Bulimar, care au nivelul cunoscut și care sunt piese de bază, sperăm să ne facem treaba așa cum trebuie, pentru că fiecare lucrează pentru echipă… În fiecare echipă există gimnaste foarte bune, care vor încerca să urce pe podium, pentru că toți și toate vin la concurs să câștige, toată lumea visează la medalia de aur, dar numai unul o câștigă”, a declarat Bellu aceleiași surse.

Alături de timișoreanca Diana Bulimar și de Larisa Iordache, în lotul de senioare al României, condus de Octavian Bellu și Lucian Sandu, se mai află Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă și Silvia Zarzu.

Foto: romgym.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply