Diana Bulimar, aplaudată la Cagliari


Diana Bulimar a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Grand Prix „Rana Gioiaverde”, eveniment desfășurat la Cagliari. Gimnasta din Timișoara a demonstrat că nu întâmplător s-a întors cu o medalie de bronz de la Londra, reușind un exercițiu excepțional la bârnă.

Timișoreanca Diana Bulimar a fost singura reprezentantă a României la Grand Prix „Rana Gioiaverde”, un spectacol de gimnastică devenit deja tradițional în Italia. Spunem spectacol, pentru că acesta a fost, de altfel, și profilul evenimentului, promovarea gimnasticii fiind mai importantă decât rezultatele în sine.

Diana Bulimar a fost cap de afiș al evenimentului de la Cagliari, făcând deliciul spectatorilor printr-un exercițiu aproape perfect la bârnă. Sigură pe ea, cu elemente bine legate și cu dezinvoltura ce a propulsat-o în naționala de gimnastică a României, sportiva în vârstă de 17 ani a smuls ropote de aplauze din partea publicului italian.

Diana Bulimar se află la finalul unui an excepțional, care a propulsat-o în rândul celor mai interesante gimnaste ale lumii. Timișoreanca a început în 2012 să colecționeze medalii râvnite de sute și mii de sportivi. În primăvară, a devenit campioană europeană la Bruxelles, cu echipa României, apoi în luna iunie a luat un aur la sol și un argint la bârnă, în cadrul FIG Challenger Cup de la Gent, iar la Jocurile Olimpice de la Londra a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, împreună cu colegele de la lotul național.

Exercițiul Dianei Bulimar de sâmbătă, de la Cagliari, poate fi vizionat AICI.

About Gabriel Toth

Leave a Reply