Dezlănțuire în inferioritate numerică! ASU Politehnica face scor de tenis cu Dumbrăvița

DSC_0213 (Medium)ASU Politehnica pare de neoprit în acest debut de sezon. După ce a învins în primele două runde principalele contracandidate la promovare, CS Ghiroda și Ripensia, elevii lui Paul Codrea au dispus și de revelația CS Dumbrăvița, formație ce avea, de asemenea, punctaj maxim după cinci meciuri. A fost 6-2 pentru timișoreni, care s-au dezlănțuit efectiv într-un moment delicat pentru orice echipă, eliminarea fundașului central.

Așa cum era de așteptat, duelul dintre primele două clasate a început sub semnul echilibrului. După câteva încercări de la distanță ale gazdelor, la care foarte tânărul portar al Dumbrăviței, Robert Miklos, a avut replică, oaspeții au deschis scorul, prin Ionuț Alexandru, fostul jucător al alb-violeților. Trupa lui Codrea nu a avut foarte mult de așteptat după golul egalizator, care a venit în minutul 31, grație lui Gavriluță, care a împins mingea în plasă, cu latul, după o centrare de pe dreapta.

Timișorenii au ieșit mult mai motivați de la cabine și, în minutul 47, Gălan își aducea pentru prima oară echipa în avantaj, reluând simplu, din apropierea porții, după o centrare a lui Popoviciu. Oaspeții au dat însă din nou o replică promptă, Zoli Kovacs punctând în minutul 51, după o ieșire greșită pe centrare a portarului Burtic. Situația părea să se complice serios pentru „studenți”, care au rămas în 10 oameni un minut mai târziu, atunci când Gavriluță a văzut roșu direct, pentru un henț într-o situație disperată pentru echipa sa.

La fel ca și în jocul cu Ripensia, eliminarea unui jucător i-a motivat și mai tare pe ceilați 10, rămași să lupte până la final. În minutul 57, Taub a ajuns mingea pe linia de fund și a centrat pentru Iorgovan, care a marcat cu capul pentru 3-2. Apoi, în minutul 71, Naidin a recuperat o minge la centrul terenului, l-a lansat perfect pe Ghinescu, iar acesta din urmă i-a așezat mingea în centru lui Iorgovan, care a pus latul: 4-2. În minutul 85, activul Ghinescu a fost foarte aproape de gol, însă i-a fost închis unghiul. Totuși, l-a văzut liber pe Vucea, care a înscris cu poarta goală pentru 5-2. „Setul” a fost închis de același Vucea, în prelungiri, cu un șut de la 16 metri, la care tânărul Miklos nu a avut replică.

S-a încheiat 6-2 pentru ASU Politehnica, alb-violeții părând de neoprit în acest debut de sezon. După doar șase etape, au deja 3 puncte în fața Dumbrăviței, 5 în fața Ripensiei și 6 în fața campioanei de anul trecut, CS Ghiroda.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gavriluță, Gălan, Taub, Popoviciu, Naidin, Ilie, Ghinescu, Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat Vucea, Obrejan, Tulcan și Codrea.

CS Dumbrăvița (antrenor Florin Macavei): R. Miklos – Sofronea, Opriș, Z. Kovacs, Giurgiu, Ștreangă, Stoica, Mihălceanu, Demian, Bungău, A. Ionuț. Au mai intrat Bălan, Șurpanu și Koszma.

Reacții la cald

„Eliminarea lui Gavriluță a fost, cred eu, scânteia care a aprins meciul. Asta le-am și reproșat la pauză băieților, păream puțin stinși, chiar dacă am controlat jocul, ne-am creat ocazii în prima repriză, dar totuși păream o echipă fără ritm. Eliminarea i-a trezit, i-a pus în gardă și am văzut cu toții ce a ieșit. Consider că diferența e un pic mare, pentru că Dumbrăvița e o echipă bună, care s-a apărat, a venit aici să joace pe contraatac, dar e o victorie meritată. Se pare că ne simțim mai bine în 10 oameni, deși nu-mi doresc să mai ajungem în aceste situații. Îi felicit pe băieți, e și aceasta o dovadă a caracterului, pentru cpă am bătut așa și Ripensia, și Dumbrăvița, două echipe foarte bune. Asta înseamnă să ai valoare până la urmă”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

„La scorul ăsta sunt prea puține de spus, diferența e cam mare. Din păcate, cartonașul roșu văzut de gazde ne-a făcut foarte mult rău. Sunt foarte dezamăgit de jucătorii cu experiență ai echipei noastre. Crezând că jucăm cu un om în plus, am crezut că ne vine totul de la sine. Nu fotbalul ne-a păcălit astăzi, ci noi ne-am păcălit singuri. Suntem sado-masochiști. Noi nu avem niciun obiectiv. Încercăm să jucăm doar fotbal și nimic mai mult”. (Florin Macavei, antrenor CS Dumbrăvița)

About Gabriel Toth

Leave a Reply