Dezamăgire în tabăra campioanei, în ciuda victoriei cu Steaua: „Am făcut o românească”

17

RCM Timișoara a învins sâmbătă seară Steaua, scor 21-13 pe „Dan Păltinișanu”, fără să obțină însă și mult doritul punct bonus, ce ar putea conta enorm la clasarea finală a campioanei. Antrenorul Danie de Villiers și căpitanul Daniel Carpo au recunoscut la final că meciul a fost tratat cu superficialitate de galben-albaștri, care s-au văzut încă dinaintea partidei cu (toți) sacii în căruță.

Danie de Villiers a fost extrem de supărat la final, deși elevii săi și-au asigurat victoria fără prea mari emoții.  „Cum am mai spus, nu vor fi meciuri ușoare în acest campionat. Dar trebuie să fim cinstiți cu noi înșine, a fost o reprezentație oribilă a noastră. Acesta nu e standardul cu care suntem obișnuiți, nu e standardul pe care îl așteptăm. Ne-am antrenat foarte bine în decursul săptămânii, dar până la urmă totul se reduce la câteva detalii. Întotdeauna trebuie să arătăm adversarului respectul pe care îl merită, iar aceasta e o lecție importantă, chiar și pentru viață”, a declarat tehnicianul sud-african.

Căpitanul Daniel Carpo a întărit spusele antrenorului său, recunoscând că el și colegii săi au tratat cu superficialitate disputa cu roș-albaștri.

„Într-adevăr, ne-a fost mai greu decât era de așteptat. Am făcut o <românească>, cum se spune, am tratat meciul cu superficialitate. Steaua ne-a surprins, a avut un reviriment după schimbarea antrenorului. Noi ne mulțumim însă cu victoria, chiar dacă e fără punct bonus. Lupta merge mai departe, sunt patru puncte în contul nostru și asta e cel mai important. La cald, sunt multe de spus și nu știu cât ar fi competența mea. Treaba noastră e să jucăm cât mai bine și să obținem maximum din fiecare meci, ceea ce nu s-a întâmplat de această dată. Jocul a fost destul de fragmentat și probabil că de aceea nici n-a ieșit un meci așa cum l-ar fi meritat acest public minunat”, a spus Carpo.

N-a fost doborât recordul de asistență

La meciul de sâmbătă seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu” au fost prezenți sub 3.000 de spectatori, mai puțini decât la jocul din 17 aprilie, cu Farul Constanța, care a stabilit recordul de asistență din ultimii ani la un meci de Superligă.

„Poate sunt puțin cârcotaș, dar la meciul cu Farul au fost parcă mai dornici să fie prezenți pe acest stadion minunat. Dar le mulțumim celor care sunt alături de noi indiferent de locul în care jucăm. Chiar dacă în meciul cu Steaua nu au avut parte de un spectacol de eseuri, a fost o victorie și asta e important”, e mesajul căpitanului Daniel Carpo.

Final de sezon pentru Rose?

În repriza a doua, Jody Rose a suferit o accidentare gravă, fiind scos cu targa de pe teren și transportat de urgență la spital. Din primele estimări, se pare că sezonul e încheiat pentru uvertura sud-africană. „Jody nu e bine deloc, așteptăm evaluarea medicilor, dar din câte se pare, are piciorul rupt, ceea ce înseamnă că sezonul e încheiat pentru el”, a spus antrenorul Danie de Villiers.

About Gabriel Toth

Leave a Reply