Deja-vu: Universitatea luptă pentru promovare tot la Galați

Voleibaliștii Universității Timișoara se vor lupta pentru accederea în elită la Galați, acolo unde au reușit promovarea și în 2011. Turneul de promovare se va desfășura în intervalul 17-19 mai, iar guparea gazdă, Arcada Galați, pare marea favorită a acestui patrulater.

Universitatea Timișoara ar putea promova tot la Galați, la fel ca în 2011. În urmă cu doi ani, formația pregătită de Sorin Grădinaru urca după 11 ani pe prima scenă, de pe locul 2 la baraj, la braț cu gazdele de la CSU Galați. Federația Română de Volei a acordat astăzi tot sălii „Siderurgistul”, de la malul Dunării, dreptul de organizare a turneului, ce se va desfășra în zilele de 17, 18 și 19 mai.

Universitatea Timișoara a acces la baraj, după o dublă victorie (3-0 și 3-2) cu Chimszed Cluj, în faza a II-a a play-off-ului. Din seria vestică a Diviziei A2 va mai merge la Galați și LPS Bihorul Oradea, învingătoare în două meciuri în fața echipei Pro Volei Arad.

Din seria estică, a acces viitoarea gazdă a turneului de promovare, Arcada Galați, după 3-0 și 3-1 în fața formației Dacia Buzău. Trebuie spus că la gruparea de la malul Dunării evoluează doi foști componenți ai Universității Timișoara, Liviu Râpeanu și Sebastian Palfi-Tamaș, ambii făcând parte din lotul care a reprezentat clubul studențesc în prima ligă, în sezonul trecut. Cea de-a patra formație calificată la baraj e CSM Suceava, care s-a impus în două jocuri în fața Științei Bacău (3-1 și 3-0).

Programul meciurilor de la barajul de promovare în Divizia A1 va fi stabilit la ședința tehnică dinaintea întrecerii. Trebuie să mai precizăm că Universitatea Timișoara nu a participat la licitația pentru acest baraj, în condițiile în care marcajul de volei a dispărut din sala „Constantin Jude” imediat după retrogradarea din elită a formației lui Sorin Grădinaru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply