Debut nefericit pentru Gligore Czari la CSU Poli


CSU Poli a cedat la mare luptă pe terenul lui HC Odorhei, la capătul unui joc în care a dat impresia că putea mult mai mult. A fost 28-25 în favoarea harghitenilor, iar Gligore Czari continuă seria eșecurilor începută cu Nedeljko Vuckovic la timonă.

CSU Poli a bifat astăzi cel de-al treilea eșec consecutiv din Liga Națională, la Odorheiu Secuiesc, acolo unde și-a consemnat debutul pe banca alb-violeților Gligore Czari. Deși fostul tehnician al lui UCM Reșița a spus încă din start că nu poate schimba mare lucru până la ora jocului din Harghita, bănățenii au arătat bine în cea mai mare parte a meciului, lăsând impresia că se puteau întoarce la Timișoara cu două puncte.

Formația din Odorhei, pregătită de fosta glorie polistă Vlad Caba, a fost cea care s-a aflat la cârma jocului încă din start, însă alb-violeții s-au menținut mereu în aproprierea acesteia. După 5-3 pentru gazde la capătul primelor 10 minute de joc, Fenici & co. au avut nevoie de doar patru minute pentru a prelua cunducerea (5-6). Avea să fie însă singurul moment al jocului cu CSU Poli în avantaj, cele două formații continuând apoi să meargă cap la cap până la pauză.

În partea a doua, gazdele au început din nou mai bine, distanțându-se și la trei goluri, însă timișorenii au găsit din nou puterea să revină și să egaleze, la jumătatea mitanului secund. Elevii lui Czari n-au reușit să gestioneze însă momentul bun și au rămas în doar trei minute la patru goluri în urma formației din Odorhei (25-21). În următoarele 10 minute, alb-violeții au arătat mai bine, s-au apropiat la un gol de gazde, (26-25), irosind însă trei șanse consecutive de egalare. Ultimele două minute au aparținut exclusiv trupei lui Vlad Caba, care a reușit să-și asigure o victorie la trei goluri diferență, scor final 28-25.

CSU Poli s-a mișcat bine per total la Odorheiu Secuiesc, a avut o mai bună circulație a mingii și un portar în formă, Cristian Antonaru, excelent mai ales în prima repriză. Totuși, una dintre problemele pe care Gligore Czari le remarca încă din prima zi pe banca echipei s-a simțit și astăzi, alb-violeții încasând în continuare multe goluri pe replierea deficitară. În plus, factorul psihologic și-a spus și el cuvântul, timișorenii pierzându-se în fața porții adverse în momente-cheie ale jocului.

Cel mai bun marcator al Politehnicii a fost, ca de obicei, Andrei Grasu, care a totalizat 6 reușite. Pe lista marcatorilor s-au mai înscris Fenici – 5, M. Ignat – 4, Mrakic – 3, Timote – 3, Spahic – 2 și Stan – 2. Remarcații din tabăra adversă sunt Vladimir Rusia, cu 6 goluri, și Gabriel Florea, cu 4.

CSU Poli rămâne astfel cu doar 6 puncte în clasament și așteaptă o gură de oxigen la finele acestei săptămâni, atunci când va primi vizita modestei Dinamo.

About Gabriel Toth

Leave a Reply