Cupa României: Calificare pentru Ripensia! Succese și pentru trei formații din C4

soimul-baita-performanta-ighiu79

Șoimul Băița (HD) – Performanța Ighiu (AB) 2-1 Foto: ziarulunirea.ro

Ieri s-au disputat meciurile turului al doilea din Cupa României, partide cu implicații pentru Timișoara, dar și pentru o parte a viitoarelor componente ale seriei a IV-a din Liga a III-a, în care a fost repartizată ASU Politehnica. Deținătoarea fazei județene a Cupei, Ripensia, a învins fără probleme în Valea Domanului pe CSM Școlar Reșița. De asemenea, din C4 s-au mai calificat în faza următoare CS Ineu, Minerul Motru și CSU II Craiova.

La Reșița, Ripensia a rezolvat soarta jocului încă din prima repriză, când a reușit nu mai puțin de patru goluri. Nou-venitul Ștefan Blănaru a deschis scorul în minutul 13, apoi Ungureanu a înscris spectaculos, din apropierea fanionului de la colțul terenului, pentru ca scorul de forfait să fie atins în minutul 37, prin golul lui Briciu. Trifu a făcut 4-0 pentru timișoreni chiar în ultimul minut al primului mitan, pentru ca tabela să fie închisă de Briciu, în minutul 61. 5-0 în fieful celor de la Școlar Reșița pentru Ripensia, care a evoluat în formula Rădulescu – Popa, Ciobai, Luca, Toma – Briciu, Francescu, Zaluschi – Ungureanu, Trifu, Blănaru. Au mai intrat Berescu, Herțanu, Nechifor și Popescu.

Să trecem în revistă și partidele susținute de viitoarele adversare ale lui ASU Politehnica din viitorul sezon:

*Cea mai clară calificare a reușit-o nou-promovata CSU II Craiova, 5-0 pe terenul din Mischii, contra cojudețenei CSO Filiași. Cu câteva întăriri de la prima echipă, tinerii juveți n-au avut emoții, marcând prim Mazarache (min. 2), Bancu (min 9 și 61), Ivan (min. 10) și Jurj (min. 48). Iată și formulele utilizate de cele două grupări:

CSU II Craiova (antrenor Daniel Mogoșanu): Straton – Marcu, Ciocoteală, Cojocaru, Briceag – Manea, Iuga, Gârbiță, Bancu – Mazarache, Ivan. Au mai intrat Jurj, Scarlat, Burlacu și Dinu.
CSO Filiași (antrenor Viorel Cojocaru): Nica – Fruntelată, Lupu, Bălașa, Neacșu – Pais, N. Popescu, Ștoiu, F. Crușoveanu – Bălă, Fotescu. Au mai intrat Duriță, Pârvuică și Crețu.

*Victorie clară și pentru Minerul Motru, 5-1 în deplasare, cu gruparea mehedințeană Pandurii Cerneți. Meciul s-a disputat pe stadionul „Termo”, din Turnu Severin.

*CS Ineu a obținut o victorie scurtă în deplasare cu Bihorul Beiuș. Unica reușită a partidei a fost marcată de Stănaia, din penalti, în minutul 80. Antrenorul echipei din Țara Zarandului, Cristian Sculici, i-a utilizat pe Bujor – Kocsis, Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Huțanu, Bier, Tomuț, Stănaia, – Filimon, Mașniță. Au mai intrat Crișan, Popovici, Clej și Ciobanu.

*Nou-promovata în „C”, Performanța Ighiu, a fost eliminată de formația de Liga a IV-a Șoimul Băița, clasată anul trecut pe locul secund în campionat, în urma Devei. În meciul disputat la Crăciunești, formația din Alba a deschis scorul în minutul 5, prin David. Avantajul n-a durat însă decât două minute, gazdele egalând prin experimentatul Pepenar. Ighiu a irosit și un penalti, în minutul 15, prin Turuș. Câteva minute mai târziu, același Ciprian Pepenar a marcat pentru 2-1, scor ce a rămas nemodificat până la final. Iată formula utilizată de antrenorul echipei din Ighiu, Adorian Himcinschi (fostul fundaș de la CFR Timișoara din anii 90):

R. Unchiaş – Hîrciagă, Potopea, O. Turuş, Toma, Moga, Oniche, M. Cristea, Bălaş, S. Turuş, R. David. Au mai intrat Morar, Brânză, Nemeș și Birk.

În turul III al Cupei României vor participa cele 21 de echipe calificate din faza a doua, plus restul cluburilor rămase din Liga a III-a. Din C4 vor intra astfel Mama Mia Becicherecu Mic, Millenium Giarmata, Vulturii Lugoj, Național Sebiș, Metalurgistul Cugir,

About Gabriel Toth

Leave a Reply