Cupa Politehnica rămâne la Timișoara


CSU Politehnica a câștigat, în această seară, tradiționalul turneu de handbal pe care îl găzduiește înaintea fiecărui start de sezon. Alb-violeții au obținut trei victorii categorice în fața celor trei formații oaspete, chiar și meciul decisiv, cu Pandurii Târgu Jiu, fiind dominat autoritar de alb-violeți.

CSU Poli arată bine, cu două săptămâni înaintea debutului în Liga Națională. Trupa lui Nedeljko Vuckovic a câștigat Cupa Politehnica, obținând trei victorii categorice. După ce în prima zi, alb-violeții au trecut cu 39-27 de maghiarii de la Kecskemet, astăzi Fenici&co. au mai obținut două victorii la diferențe mai mari de 10 goluri.

De dimineață, CSU Poli a disputat un meci-revanșă cu divizionara secundă din Serbia, Proleter Zrenjanin, formație în fața căreia a cedat în primul amical din această vară. Alb-violeții au fost net superiori fostei campioane a Europei, scorul la pauză fiind 14-8. Timișorenii au continuat să evolueze la fel de bine și în partea secundă, impunându-se în final cu 30-18, o victorie umbrită însă de desele palamentări la adresa arbitrajului ale tehnicianului sârb, Momir Rnic. Andrei Grasu a fost din nou principalul marcator al Politehnicii, cu 7 goluri, urmat de Mihai Timofte, cu 6.

Seara s-au întâlnit, fără îndoială, cele mai bune echipe ale turneului, în meciul decisiv pentru cucerirea Cupei Politehnica. După ce alb-violeții și-au prezentat lotul cu care vo încerca revenirea în cupele europene, au urmat confruntarea dintre formația gazdă și Pandurii Târgu Jiu, una mult mai dezechilibrată decât era de așteptat. CSU Poli a reușit să se desprindă decisiv în finalul primei reprize, tabela din sala „Constantin Jude” indicând 18-12 la pauză. Partea a doua a fost un adevărat regal ofensiv, de ambele părți, timișorenii reușind să depășească bariera de 40 de goluri: scor final, 41-30. Andrei Grasu a contribuit cu 8 puncte la zestrea „studenților”, urmat de Mrakic, cu 6 goluri, și Timofte cu 5.

CSU Politehnica a câștigat, așadar, pentru al doilea an la rând trofeul pus în joc și a fost la un pas să cucerească toate superlativele turneului. Noua achiziție a alb-violeților, Cristian Antonaru, a fost ales cel mai bun portar al turneului, în vreme ce căpitanul echipei câștigătoare, Cristian Fenici, a primit distincția de cel mai tehnic jucător. Andrei Grasu a fost foarte a aproape de a cuceri titlul de golgheter al turneului, însă gorjeanul Darius Apolzan l-a devansat cu doar un gol (24, față de cele „doar” 23 ale lui Grasu).

Până la startul noii ediții a Ligii Naționale, CSU Poli va mai disputa câteva jocuri amicale. În cursul săptămânii viitoare, alb-violeții vor întâlni divizionara secundă Extrem Baia Mare, într-o locație ce urmează a fi stabilită, iar la sfârșitul săptămânii va urma o „dublă” amicală cu o altă Divizionară A, CSM Oradea, aceste ultime două meciuri urmând a se desfășura la Sânnicolau Mare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply